Antena Meniu Search
x

Galerie foto Tina Turner dă în judecată o cântăreaţă cu aproape 50 de ani mai tânără, pentru că seamănă prea mult cu ea

Tina Turner a decis să dea în judecată o cântăreaţă din Germania, cu 50 de ani mai tânără, care îi pregătea un spectacol tribut, tocmai pentru că seamănă prea mult cu ea. Artista se teme că fanii ar putea să le confunde.

De Larisa Andreescu la 11.11.2021, 16:34

Tina Turner, în vârstă de 81 de ani, a chemat-o în instanță pe Dorothea 'Coco' Fletcher, în vârstă de 30 de ani, o cântăreaţă care a lansat neoficial un spectacol tribut numit „Simply the best”. Avocaţii Tinei Turner susţin că Fletcher seamănă atât de mult cu ea în afişele promoţionale, încât fanii ar putea crede în mod eronat că adevărata Tina este implicată în spectacol.

Cazul a ajuns la Curtea Federală de Justiție a Germaniei, urmând să fie emisă o hotărâre care ar putea remodela radical industria de miliarde de dolari din care fac parte artiştii care aduc tributuri starurilor internaţionale. Procesul a fost deschis împotriva Cofo Entertainment, o firmă germană cu care a semnat atât Fletcher, cât şi alţi artişti de tribut care îi imită pe Elvis Presley, The Beatles și Frank Sinatra.

Turner a intentat pentru prima dată un proces împotriva companiei - cu sediul în Bavaria - anul trecut, când au fost lansate postere pentru Simply The Best. Avocaţii cântăreţei americane au obținut o victorie inițială după ce un tribunal din Köln a decis că afișele ar putea într-adevăr să inducă în eroare fanii, relatează The Times. Afișele au fost însă reproiectate și Turner a pierdut la o înfăţişare ulterioară la Curtea de Apel din Köln, care a decis că riscul de confuzie în rândul publicului nu depășește dreptul de exprimare artistică al lui Fletcher.

Cazul a ajuns acum la Curtea Federală de Justiție, unde a avut loc prima audiere pe această temă săptămâna trecută, relatează Daily Mail.

Pe acelaşi subiect

Avocatul apărării: „Doar o persoană proastă le-ar putea confunda"

Kerstin Schmitt, avocat al Tinei Turner, a încercat să-i convingă pe judecători că afișele nu constituie „artă” și sunt doar publicitate nedreaptă. „[Turner] ar dori să decidă când numele și imaginea ei sunt folosite în scopuri comerciale”, a declarat Schmitt în faţa instanţei.

Brunhilde Ackermann, avocatul companiei de divertisment, a menţionat că fanii, din contră, şi-ar dori ca la concertul de tribut la care ar merge, artista să semene cu adevărata Tina Turner. „Doar o persoană proastă care priveşte totul superficial le-ar putea confunda", a menţionat avocata. Ea a avertizat, de asemenea, că o hotărâre obligatorie din partea instanței ar putea distruge o industrie de mai multe miliarde de dolari care este recunoscută de mult timp ca legitimă.

Judecătorul Thomas Koch a dorit apoi să afle dacă nu cumva procesul deschis de cântăreaţă nu are cumva legătură cu faptul că respectivul concert tribut reprezintă o rivalitate. Decizia sa finală nu va fi menţionată însă până în luna februarie 2022.

În ciuda faptului că performează în principal în Germania, sosia Tinei Turner, Coco Fletcher este originară din SUA şi a crescut în Alabama. A lucrat iniţial ca performer într-un club, apoi s-a mutat în Las Vegas, unde a început să cânte alături de The Platters, Bobby Womack și Millie Jackson.

În 1997 s-a mutat la Berlin și a început să cânte în spectacolul „Stars in Concert”, care este dedicat actelor de tribut pentru starurile internaţionale. Pe lângă faptul că a cântat în rolul Tinei Turner, Fletcher a cântat și la spectacole organizate de compozitorul austriac Udo Jürgens, care a murit în 2014. Ea a apărut, de asemenea, în mai multe emisiuni TV în Germania, inclusiv în show-ul de divertisment Let's Dance, o versiune germană a Strictly Come Dancing.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri Mondene » Tina Turner dă în judecată o cântăreaţă cu aproape 50 de ani mai tânără, pentru că seamănă prea mult cu ea

Breaking News

Măriri de salarii pentru bugetari de la 1 ianuarie. Ce creșteri le pregătesc guvernanții

Măriri de salarii pentru bugetari de la 1 ianuarie. Ce creșteri le pregătesc guvernanții