Antena Meniu Search
x

Video Tina Turner, un nou documentar viaţa şi succesul artistei. Documentarul se va intitula: „TINA”.

Tina Turner se retrage din viaţa publică printr-un documentar biografic care va fi lansat peste câteva zile. Filmul intitulat simplu "Tina", reconstituie ascensiunea fulminantă a cântăreţei. Acum, artista duce o viaţă liniştită în Elveţia, alături de cel de-al doilea soţ.

de Mihaela Uretu

la 25.03.2021, 12:52

Vezi și
  • Tina Turner se retrage din viaţa publică printr-un documentar biografic
  • Se va intitula simplu: „TINA”
  • Artista locuieşte acum în Elveţia alături de soţul ei

„TINA”, documentarul despre viaţa artistei conţine pasaje despre dueturile cu soţul său abuziv, care o bătea adesea înainte de spectacole, mărturisiri despre tentativa de suicid din 1968, dar şi despre divorţ. Documentarul despre va avea premiera pe 27 martie pe HBO. Acesta a fost regizat de Dan Lindsay și T.J. Martin și produs de Simon Chinn, Jonathan Chinn și Diane Becker.

În documentar, mai sunt prezentate obstacolele profesionale peste care Tina a trebuit să treacă înainte să devină starul care umplea stadioane întregi de fani.

Pe lângă film, Tina Turner a lansat în 2002 şi un volumul de memorii intitulat “Happiness Becomes You: A Guide To Changing Your Life For Good”, în care oferă detalii despre viața sa.

Tina Turner, pe numele real Anna Mae Turner, s-a născut pe 26 noiembrie 1939, în orăşelul Nutbush din statul american Tennessee. Când era adolescentă, mergea deseori să asculte muzică la Club Manhattan din St. Louis, unde într-o seară, l-a cunoscut pe Ike Turner, solistul de la Kings of Rhythm. Atunci viaţa ei s-a schimbat, devenind în scurt timp principala vocalistă a trupei Kings of Rhythm.

Pe acelaşi subiect

Albumul "Private Dancer" a devenit un succes global

Artista și-a început cariera la sfârșitul anilor 1950 și a "explodat" la mijlocul anilor '60 și începutul anilor '70, după care s-a retras din lumina reflectoarelor până la începutul anilor '80. Apoi, în 1984, albumul "Private Dancer" a devenit un succes global, ce i-a oferit artistei o relansare fără precedent în anii ce au urmat.

Cântăreaţa s-a retras de pe scenă în 2009, după un ultim turneu mondial. Astăzi, la 81 de ani, duce o viaţă liniştită în Elveţia, alături de al doilea soţ, care i-a făcut curte aproape trei decenii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri Mondene » Tina Turner, un nou documentar viaţa şi succesul artistei. Documentarul se va intitula: „TINA”.