Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Observator de bine, 6 octombrie. O alpinistă româncă în vârstă de 36 de ani a reuşit să cucerească un vârf de peste 8.000 de metri, din Himalaya

Observator de bine, 6 octombrie 2022, prezentat de Ioana Scărlătescu.

de Ioana Scărlătescu

la 07.10.2022 , 09:56

Ioana Scărlătescu Ioana Scărlătescu

Observator de bine, știrile zilei de 6 octombrie

1) O alpinistă româncă în vârstă de 36 de ani a reuşit să cucerească un vârf de peste 8.000 de metri, din Himalaya. Anca Răcătean nu vrea să se oprească aici şi are în plan să cucerească Everestul cât mai curând.

Articolul continuă după reclamă

2) Preşedinţia cehă a Consiliului Uniunii Europene vrea România în Schengen până la finalul anului. Iniţiativa este susţinută şi de Comisia Europeană, iar o decizie în unanimitate ar putea fi luată în decembrie.

3) Nou-născuții din Târgu Mureș pot fi trataţi de acum de la distanţă, de medici din alte oraşe. Maternitatea a fost inclusă în reţeaua de telemedicină în neonatologie, lucru care va evita transferurile inutile şi supraaglomerarea secţiilor.

4) Cei doi lei salvaţi din Ucraina şi găzduiţi temporar de România au ajuns într-un sanctuar din Africa de Sud. Felinele îşi vor petrece următorii ani într-o rezervaţie întinsă pe 2.000 de hectare.

5) Premiul Nobel pentru Chimie în 2022 a fost câştigat de o echipă de cercetători americani, pentru descoperiri în domeniul chimiei bioortogonale. Cei trei vor împărţi un premiu de aproximativ un milion de euro.

Ioana Scărlătescu Like

Jumătate din viața mea de până acum am petrecut-o în televiziune. La prima încheiere de contract am fost însoțită de mama, care a fost nevoită să semneze în locul meu.

Întrebarea zilei
Aţi testat vreodată vacanţele tip retreat?
Observator » Observator de bine » Observator de bine, 6 octombrie. O alpinistă româncă în vârstă de 36 de ani a reuşit să cucerească un vârf de peste 8.000 de metri, din Himalaya