Antena Meniu Search
x

Video Beneficiile postului intermitent: Cum să slăbeşti sănătos şi să previi anumite boli

Intermittent fasting, sau postul intermitent, reprezintă un curent din ce în ce mai popular la nivel global. Este privit, în mare parte, ca o dietă eficientă, ce poate reduce rapid și sigur numărul de kilograme în plus; iar pentru mulţi s-a transformat într-un stil de viaţă.

de Redactia Observator

la 18.05.2022, 10:28

Vezi și

Studiile demonstrează că postul intermitent nu ajută doar la slăbit, ci ar putea aduce și alte

beneficii majore pentru sănătate. Iată cum funcționează, ce avantaje are și cum poate fi ținut acest post.

Citește și: Postul intermitent poate provoca pierdere masei musculare. Află ce spune cel mai recent studiu

Beneficiile postului intermitent

Pe acelaşi subiect

Cum functioneaza aşadar: Postul intermitent are la baza autofagia, procesul prin care corpul își poate consuma propriile celule si componente deteriorate. "Auto" înseamnă pe sine și "fagein" înseamnă a mânca. Deci semnificația literală a autofagiei este "a se mânca pe sine" .

Atunci când nu îi furnizezi hrană, organismul începe să "devoreze" din ceea ce are deja la dispoziție, inclusiv celulele îmbătrânite și bolnave, proteine deteriorate, viruși și bacterii, făcând loc pentru regenerarea unor celule noi și sănătoase. Deci, autofagia este un proces de autoconservare prin care organismul îndepărtează și reciclează celulele moarte, ca și cum sufrageria ta s-ar curata singura de praf.

Acest tip de dietă are la bază modelul omului primitiv care a evoluat pentru a putea funcționa fără hrană pentru perioade îndelungate de timp, omul care trebuia să-şi procure singur alimentele iar în unele zile se întâmpla să găsească foarte puţine sau chiar deloc. Astfel încât ajungea să se rezume doar la apă.

O cercetare recentă arată că organismele care sunt hrănite conform regulilor intermittent fasting au o sănătate celulară semnificativ mai bună. Pe timpul studiului, ele au avut o scădere de până la 25% în materie de lipofuscina, un pigment de uzură găsit în celule.

O altă cercetare concluzionează că autofagia declanșată de postul intermitent poate reduce țesutul adipos, poate crește nivelul de energie și poate chiar să încetinească procesul de îmbătrânire a celulelor. Am putea spune că autofagia este considerată unul dintre cele mai eficiente sisteme anti-aging de care organismul nostru poate profita.

Beneficii:

- Scădere în greutate

- Prevenirea şi controlul afecţiunilor cardiovasculare

- Prevenirea diabetului de tip 2

- Prevenirea anumitor tipuri de cancer.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Observator Medical » Beneficiile postului intermitent: Cum să slăbeşti sănătos şi să previi anumite boli