Antena Meniu Search
x

Video Care sunt primele semne care ne spun că ar trebui să mergem la dermatolog, în cazul alunițelor

O aluniţă, chiar şi inofensivă, face pielea mai vulnerabilă la radiaţiile solare. Iar în aceste condiţii, banala aluniţă se poate transforma în ceva mai periculos. 

de Redactia Observator

la 07.08.2022, 12:21

Vezi și

Alunițele sunt de fapt o creștere anormala a pielii și această creştere anormală face pielea din zona nevului să fie lipsită de apărarea specifică împotrivă radiaţiilor solare. Acesta este şi motivul pentru care medicul îţi poate contraindica orice fel de expunere la soare dacă ai foarte multe aluniţe, sau îţi va recomanda să te dai din abundenţă cu cremă de soare peste ele.

Semnele că o aluniţă începe să se comporte ciudat: alunițele anormale ne pot sugera o transformare malignă, care ne îndeamnă să mergem la doctor. Dacă vă regăsiţi în acest caz nu trebuie să vă speriaţi - însă ar fi ideal să vă vadă un medic dermatolog.

Dacă aveţi orice fel de aluniţe pe piele, consultul anual la medicul dermatolog este esenţial; descoperirea la timp a unui melanom malign face o mare diferenţă. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Observator Medical » Care sunt primele semne care ne spun că ar trebui să mergem la dermatolog, în cazul alunițelor