Antena Meniu Search
x

Video Totul despre implantul de păr. În ce constă procedura, cât durează şi când se văd primele rezultate

Ce paşi trebuie să urmaţi dacă alegeţi să faceţi un implant de păr aflaţi la rubrica medicală.

de Redactia Observator

la 22.09.2021, 09:21

Vezi și

Căderea părului poate afecta atât bărbații cât și femeile, dar de cele mai multe ori bărbaţii sunt cei predispuși; indiferent de nivelul de stres sau stilul de viață, unii bărbați au firele de păr din față programate genetic să cadă (alopecie ereditară) sau fire de par sensibile la hormonii androgeni, care odată ajunși la nivel maxim, în viață adultă, încep să dea jos și firele de par (alopecie androgenica). Indiferent de câte creme am aplica pe scalp sau câte suplimente am lua, firele de par menite să se ducă, duse vor fi, iar în cazul acesta singurul ajutor poate veni din mâna unui chirurg. 

Dr. Felix Popescu, specialist implant păr: Transplantul de păr nu este pentru ce avem pe scalp. Nu avem nevoie de păr ca să nu ne bată soarele, ci este pentru ce avem înăuntru şi problema apare mereu când ne uităm în oglindă  şi nu ne place ce vedem. La bază, procedura presupune redistribuirea firelor de păr dintr-o zonă unde firele sunt rezistene şi nu vor cădea în anumite zone unde firele au avut informația să cadă. Noi folosim o metodă de a extrage fir cu fir, iar implantarea o efectuăm cu ace de siringă, iar firul de păr se lasă în unghiul în care creşte. Astfel încât să avem un aspect cât mai natural. 

Când se văd primele rezultate ale implantului

După finalizarea procedurii, pacienții trebuie să fie atenți câteva zile să nu își atingă părul prea des, să nu poarte pălării sau fesuri și să doarmă cu grijă pentru a nu deranja firele de păr proaspăt implantate. Rezultatele vor fi vizibile după șase luni, dar o schimbare finală se poate sesiza abia după un an de la intervenție. Implantul de păr nu poate însă combate și cauzele care determină căderea părului așa că pacienții care au reușit să își îmbunătățească aspectul trebuie să se îngrijească și de regimul alimentar. 

Pe acelaşi subiect

Dr. Felix Popescu, specialist implant păr: Dacă la bărbaţi lucrurile sunt simple, pentru că vorbim de o singură variabilă, la femei totul se întâmplă diferit într-o lună şi altfel într-o lună. Din păcăte, a crescut incidenţa problemelor la femei ca urmare a alimentaţiei şi a resturilor horomnale din alimentaţie. Această dereglare hormonală are ca efect ulterior căderea firului de păr. Este o cădere difuză, foarte greu de combătut chirurgical. Eu aş elimina puiul din comerţ. Este una dintre cărnile cele mai pline de estrogen.

Acum poate va întrebați care este beneficiul, necesitatea acestui implant. Pentru că părul de pe noi, indiferent că vorbim de scalp, mâini, față - nu are nicio funcție bine definită. Efectiv nu avem nevoie de el - nici noi, nici cei care se uită la noi. Problema însă apare atunci când ne uităm în oglindă. Dacă ceea ce vedem în oglindă ne deranjază și nu ne putem obișnui cu imaginea noastră, atunci începem să suferim. Iar studiile arată clar că odată cu căderea părului, unii pacienți experimentează scăderea stimei de sine și o scădere clară a calității vieții. Iar un chirurg, prin transplant de par, poate reversa cele două procese: căderea părului și scăderea stimei de sine. 

Pe lângă transplantul de păr de pe scalp se poate corectăași aspectul sprâncenelor sau al bărbii. Intervenția poate dura de la 4 ore în cazul unui transfer simplu, de sprâncene, și poate ajunge pănă la 16 ore în cazul unei suprafețe mai vaste ce trebuie acoperită cu fire de par. În această situație, operația va fi împărțită pe parcursul a două zile. Este foarte important ca pacientul să înţeleagă care sunt limitele unei intervenții de natură estetică, iar pentru asta sinceritatea chirurgului este esențială. Și iată cum lucrurile se leagă; implantul unui păr aparent fără nicio funcție, care în final îți crește calitatea vieții. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Observator Medical » Totul despre implantul de păr. În ce constă procedura, cât durează şi când se văd primele rezultate