Când Te Prosteşti

De Radu Maxim.
Publicat: 10.06.2021, 19:28.
Actualizat: 10.06.2021, 19:38

Turneu de tenis

Turneu de tenis

Într-o lume alienată de pandemie, minţile unora par blocate de restricţii. Mii de oameni au fost pur şi simplu evacuaţi aseară de pe arena centrală de la Roland Garros, din simplul motiv că cineva a decis că temutul virus iese la vânătoare fix cu o oră înainte de miezul nopţii. Umani, pasionaţii de tenis nu concepeau să piardă finalul jocului dintre Djokovic şi Berrettini. Li se părea ireal să plece acasă în loc să vadă meciul pentru care plătiseră sute de euro. Aşa că au rămas pe scaune, cu riscul de a plăti amenzile post-pandemice.

Degeaba însă. Organizatorii i-au forţat pe jucători să stea la vestiare până când pleacă şi ultimul spectator. După minute bune, oamenii au plecat fluierând sau cu capul plecat. La fel de nervoşi, jucătorii au terminat meciul într-o atmosferă de mormânt. Bineînţeles, au apărut şi lupii moralişti. Cel mai cel dintre ei a pus la zid pe toată lumea. Pe spectatori i-a făcut nesimţiţi. Pe liderul tenisului mondial l-a comparat cu un criminal de război şi cu un alienat mintal. Nu vreau să spun "Cine zice, ăla e", dar nu pot să nu-mi aduc aminte că mult prea uzatul atoateştiutor declara public acum vreo două luni că oamenii nu au dreptul la restaurant, la piscină, la plajă. Atunci mai stai acasă, Criticul Tuturor Pământenilor!

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.