Antena Meniu Search
x

În inima Formula 1! Iuliana Pepene despre experiența Monte Carlo

Portul Hercules, lângă sectorul 3 al circuitului de la Monaco. Zeci de yachturi și vase de croazieră luxoase, ancorate. Imaginea incontestabilă a microstatului cu cea mai mare intensitate de milionari pe metru pătrat din Europa. Simbolul celor bogați. Locul unde începe și se termină cursa de Grand Prix. Oameni de afaceri, vedete de la Hollywood, staruri din lumea sportului, cu toții au plecat însă la padocuri să simtă atmosfera cursei. Vedete nu mai erau ei, ci piloții. Emoționați, stresați.

Iuliana Pepene
de Iuliana Pepene

la 27.05.2024 , 14:11

Iuliana Pepene
Iuliana Pepene

Cursa din Monte Carlo este cea mai prestigioasă din Marele Circ, iar fiecare pilot își dorește, cel puțin o dată, să urce pe cea mai înaltă treaptă a podiumului aici. Zeci de echipe de jurnaliști și fotografi au încercat să le surprindă fiecare gest, fiecare urmă lăsată în comportamentul lor de presiunea enormă. 

Ca jurnalist, este o experiență unică. Ai oportunitatea să pășești pe circuit, chiar la linia de start, cu câteva minute înainte de începerea cursei, să simți tensiunea celor 10 echipe care fac ultimele pregătiri, să-i vezi pe piloți atât de aproape și să realizezi că îi consumă pasiunea, stresul, emoțiile, dorința de a câștiga. Am simțit o energie fantastică în mijlocul spectacolului pe care până acum l-am văzut doar din fața televizorului. Cursa de la Monaco este magică! 

Când motoarele încep să cânte, inimile se opresc. Când motoarele au tăcut, muzica a răsunat pe străzile din Monaco în cinstea câștigătorului. Charles Leclerc, monegasc de-al lor, a câștigat la el acasă, pentru prima dată în carieră la Monaco. A fost și primul monegasc care a urcat pe locul I pe podium pe acest circuit. În timp ce locuitorii din Monte Carlo cântau, dansau și fluturau steagurile "Forza Ferrari", Leclerc povestea că a fost visul său şi al tatălui lui să câştige la Monaco. N-a apucat să îl vadă câștigător. Tatăl lui Charles Leclerc a murit în 2017, la doar 54 de ani, cu puţin timp înainte ca fiul său să obţină victoria în Marele Premiu de Formula 2 de la Baku. Imediat după întrecere, pilotul de la Ferrari a sărbătorit cu stil - s-a aruncat în apă cu tot cu costum și a plecat spre casă pe bicicletă. 

Articolul continuă după reclamă

Am avut oportunitatea, alături de Bogdan Ormuz și Lică Molan, să fim echipa din România care a ajuns în inima fenomenului Formula 1, să filmăm și să vorbim cu vedete internaționale din cinematografie, sport sau artiști de peste ocean. Am simțit, la intensitate maximă, fiecare moment petrecut pe riviera franceză, la Marele premiu de la Monaco. Senzația fantastică de a-ți întâlni piloții preferați, de a ajunge să pășești pe circuit, la linia de start, cu doar câteva minute înainte de începerea cursei, îți dau un sentiment de apartenență la acest fenomen. Pasiune este cel mai potrivit cuvânt pentru Formula 1. Cursa pentru Marele Premiu de la Monaco va rămâne “once in a lifetime”! Și exemplul de modestie al câștigătorului acestei grandioase curse, o lecție prețioasă despre ce înseamnă să fii cu adevărat "bogat".

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Toate firmele, obligate să folosească POS. Credeţi că măsura va combate evaziunea fiscală?
Observator » Opinii » În inima Formula 1! Iuliana Pepene despre experiența Monte Carlo