Antena Meniu Search
x

Țară cu potențial, caut Guvern

Laura Nureldin
de Laura Nureldin

la 03.09.2021, 12:54

Laura Nureldin
Laura Nureldin

Bună ziua! Numele meu este România. Știu, multă lume mă vorbește de rău, dar să nu credeți tot ce auziți. Știți cum e gura lumii....

Am ceva avere (mă rog, ce mi-a mai rămas, că unii m-au jefuit la drumul mare și mi-au dat bogățiile pe nimic) frumoasă sunt - am munți, mare, obiective turistice din care ar ieși bani frumoși dacă ar ști cineva să le administreze. Nu mă laud, dar m-am săturat să fiu luată la mișto de toți pârliții. Chiar nu sunt vreo amărâtă. Ghinionul meu a fost că am crezut toți escrocii sentimentali care mi-au promis câte-n Lună și în stele. Cum apărea câte un pretendent promitea că o să mă facă cea mai cea. Aiurea! Toți și-au luat ce au vrut și m-au lăsat tot mai săracă și mai dezamăgită. Toți m-au furat; când cu stânga, când cu dreapta.

Așa m-am hotărât să dau anunț. Teoretic, am Guvern. Practic, am o șleahtă care a pierdut alegerile (dacă e să ne uităm la cifre) și care, acum, se bate pe averea mea. Nu mai suport! Dacă-i întrebi, toți îmi vor binele. Dacă te uiți la ce fac ei de fapt, eu nici nu-i interesez. Nu contează decât buzunarul lor. Care se umflă din buzunarul meu tot mai subțire.

Măcar dacă ar fi hoți deștepți, dar sunt niște ageamii. Mi-au tocat banii și, când n-am mai avut eu, au început să împrumute. Ghici cine o să plătească datoriile. Ce-au făcut cu banii, ziceți? Habar n-am, că nu mi-au spus. I-or fi jucat la păcănele, i-or fi băut, cine știe?! Dar nu mai pot cu ei. Nici cu unii, nici cu alții.

Am avut un an greu, ca toată lumea. Au zis că rezolvă, că ajută oamenii să treacă mai lesne peste toate... De unde? Falimente peste falimente, șomaj, azi spun una, mâine- alta. Cică îmi merge bine. Daaa, mie-mi ziceți? S-a scumpit tot, puterea de cumpărare a scăzut, facturile au explodat, șobolanii umblă ca împărații pe străzi, gândacii colcăie prin gunoaiele pe care nu le ia nimeni, iar pe ei îi doare cine o să conducă nu știu ce partid. I-aș reclama, dar nu știu unde. Aș divorța, dar nu am cum. Nu, nu, terminați cu prostiile, nu pot să angajez un profesionist care să mă scape de ei definitiv. E ilegal, iar eu țin la statul de drept. Măcar eu să țin, că ei...

În fine, dacă auziți pe cineva care ar vrea să mă guverneze - dar nu așa, la mișto, ci de-adevăratelea - vă rog, anunțați-mă. Locuiesc în Europa de Est, între Ungaria, Bulgaria, Serbia, Ucraina și Republica Moldova.

Sunt fată cuminte, membră a Uniunii Europene, îmi plătesc cota chiar dacă nu-s în stare să accesez fonduri... în fine, sunt frecventabilă. Promit să nu fac pe nimeni de râs. Doar scăpați-mă de ăștia. De toți. Gata, mă opresc aici, că vine „Guvernul” și, dacă mă prinde că postez așa ceva, mi-e că îmi iau și bătaie.

A voastră deznădăjduită,

România

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Opinii » Țară cu potențial, caut Guvern