Antena Meniu Search
x

Video Pe urmele lui Iisus, noaptea Învierii. Părintele Vasile Ioana: Asta trebuie să fie seara iertării. Să-l sunăm pe cel cu care ne-am supărat să-i spunem "Iartă-mă"

Observator în Săptămâna Mare: e numele unei călătorii în timp, pe care o începem împreună, chiar prin Țara Sfântă. Pornim pe urmele lui Iisus, în urmă cu aproape 2000 de ani, ca să vedem evenimentele de atunci prin filtrul lumii de acum. Cum ar fi arătat patimile, răstignirea şi învierea, dacă le-am fi trăit prin obiectivul camerei de filmat? Ce am fi postat pe Facebook şi cum ar fi reacţionat tinerii, care ar fi urmărit pe Youtube întâmplările pe care nu le ştim decât din Biblie?

de Redactia Observator

la 01.05.2021, 20:45

Vezi și
  • Cele mai importante ştiri ale zilei sunt la Observator 19

O echipă Observator transmite în exclusivitate din Ierusalim drumul patimilor care au schimbat lumea. Un demers jurnalistic, prin care îl aducem mai aproape pe Iisus de generația de astăzi. Preotul Vasile Ioana a precizat pentru Observator cele mai importante evenimente ale zilei, ca şi cum s-ar fi întâmplat în zilele noastre, nu acum două mii de ani.

Săptămâna Patimilor. Noaptea Învierii

Părintele Ioana: "Sâmbăta aceasta, sâmbăta cea cea mare Iisus este sub pământ, iar sufletul lui Iisus, în momentul în care el şi-a dat duhul pe cruce, sufletul lui a plecat la iad. S-a dus în Iad. Şi acolo le-a dat mâna lui Adam şi Evei şi le-a spus: "Aţi primit promisiunea eliberării din păcat. Am venit să vă salvez". I-a salvat pe Adam şi Eva din adâncurile iadului. El eliberează iadul şi îl loveşte pe Lucifer cu crucea lui. În momentul acela, în Ierusalim se întâmplă un fenomen şi asta aş pune pe Facebook. Trupuri ale drepţilor înviau, se ridicau din morminte. În cetatea Ierusalimului ieşeau pe străzi trupurile lor. De aceea vine lumina din cer sâmbătă la prânz, când Iisus e în iad, el eliberează întâi iadul, pe cei care îl aşteptau. În acest timp soldaţii stau şi păzesc mormântul, şi aici e o mare taină, pentru că cărturarii şi fariseii, ştiind că va Învia, s-au dus şi au spus Dă-ne voie, Ponţiu Pilat, să aducem soldaţi, pentru că amăgitorul acela, mincinosul acela... a spus că va învia a treia zi. Suntem sâmbătă seara, aşteptăm cu toţii. Ce aşteptăm cu toţii? Să biruiască odată pentru totdeauna moartea. Ca moartea să nu fie ultima frontieră a noastră. Ca nu moartea să fie totul. Ca nu cu moartea să se termine totul. El ce face, se duce şi cu moartea lui biruieşte moartea. Stăm în aşteptare, ne pregătim, dar seara asta trebuie să fie seara iertării. Poate ne-am supărat cu cineva, hai acum seara, până vin Paştile, să-l sunăm pe cel cu care ne-am supărat să-i spunem Iartă-mă. Pentru ca la noapte să explodeze dintr-odată şi să strigăm cu toţii Hristos a Înviat!'

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Pe urmele lui Iisus » Pe urmele lui Iisus, noaptea Învierii. Părintele Vasile Ioana: Asta trebuie să fie seara iertării. Să-l sunăm pe cel cu care ne-am supărat să-i spunem "Iartă-mă"