Video

Miercurea Mare, ziua trădării. Părintele Vasile Ioana: "Dacă am fi pe acolo, ne-am ascunde şi noi în mulţime, l-am vedea pe Iisus la masă cu ucenicii"

De Mădălina Iacob.
Publicat: 28.04.2021, 19:45.
Actualizat: 28.04.2021, 19:45

E Miercurea Mare și mergem din nou pe urmele lui Iisus, la Ierusalim. Un oraș care se pregătește de Paşte într-o atmosferă apăsătoare. Asta am fi spus și în anul 33, când în Ierusalim se plănuia în mare taină prinderea şi uciderea lui Iisus.

Azi am fi urmărit cu nelinişte ziua în care Iuda trădează. Ne imaginăm cum ar fi reacţionat lumea modernă pusă în faţa acelor fapte, ca să înţelegem mai bine tot ce s-a întâmplat. Urmăriţi un reportaj în exclusivitate, de la Ierusalim.

Miercuri, ziua în care Iuda îl trădează pe Iisus

Mădălina Iacob, reporter Observator: "30 de arginţi. Prețul unui denunț negociat în secret. Ziua trădării lui Iisus. Asta am fi titrat de aici, de la Ierusalim, dacă istoria din urmă cu 2000 de ani s-ar fi întâmplat acum, chiar sub ochii noştri"

Citește și:

"Dacă am fi pe acolo, prin Betania, ne-am ascunde şi noi în mulţime, l-am vedea pe Iisus la masă cu ucenicii, cu Maria, cu Marta, cele care erau surorile lui Lazăr"

Am vrea să fim martorii acestei întâlniri, ca să vedem minunea despre care s-a dus vestea în Ierusalim. Hristos tocmai îl înviase pe Lazăr din mormânt şi astăzi stau la masă împreună. Când o femeie se apropie şi unge cu mir picioarele lui Iisus.

Vasile Ioana, preot: "Şi atunci Iuda se supără şi spune: "De ce acest mir n-a fost vândut"? Aici vedem caracterul lui Iuda. El îşi dorea asta nu pentru că îi păsa lui de mir, ci pentru că era fur şi voia el să ia banii, căci el se ocupa cu punga"

Părintele Ioana: "Iuda pleacă spre Ierusalim şi se duce la mai-marii fariseilor şi spune: "Ce-mi veţi da şi eu vi-L voi da vouă?" Şi începe actul trădării"

Mădălina Iacob, reporter Observator: "Am fi dezbătut trădarea plănuită de Iuda, dacă am fi trăit acum acea zi. Ne-am fi întrebat pentru ce era Iisus urmărit și de ce pun arhiereii recompensă pe capul lui. N-au fost acolo jurnalişti, însă au relatat evenimentele martorii cei mai apropiaţi"

Părintele: "Evangheliştii pe care noi îi citim în Biblie... Sunt jurnaliştii de astăzi. Sunt jurnaliştii, pentru că ei au scris ce au văzut. Au întrebat, au trăit acolo, lângă Iisus!

Sandra: "Ar fi putut televiziunile să spună adevărul atunci?"

Părintele: "Cred că televiziunile atunci ar fi fost cu cărturarii şi fariseii şi ar fi spus: ce facem? Îl dăm sau nu-L dăm pe Iisus? Şi cărturarii şi fariseii ar fi spus: "Nu daţi nimic! Pentru că lumea îl iubeşte!"

Mădălina Iacob, reporter Observator: "Noi rămânem la Ierusalim și mergem pe urmele lui Iisus și mâine, la Observator. Urmează o zi crucială, o ultimă cină – chiar în această încăpere - și o arestare unde se va vărsa sânge"

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.

Top știri

Ploaie de foc pe cerul Israelului. Iron Dome-ul a interceptat zeci de rachete către Tel Aviv. O clădire Hamas cu 13 etaje din Gaza a fost distrusă de bombardamente
1
Extern • pe 11.05 la 23:41

A doua noapte de război între Israel și Fâșia Gaza. Militanții palestinieni din Gaza au tras peste 100 de rachete asupra Israelului în urma distrugerii unui bloc rezidențial din Gaza. O clădire din suburbia Holon din Tel Aviv a fost lovită, iar un autobuz gol și mai multe mașini au luat foc. Cel puţin 28 de oameni au murit în enclava palestiniană și 2 în Israel.

PARTENERI
Cum a reușit Claudia Radu de la Chefi la cuțite să slăbească. Ce face pe lângă sport: „Nu țin nicio dietă”
spynews.ro
Horoscopul zilei de 14 mai 2021. Află ce îți rezervă astrele
CaTine.ro
Autoritățile au anunțat noile măsuri. Ce se întâmplă în perioada următoare
gandul.ro
Cum s-a răzbunat Cristi Borcea pe Alina Vidican! Ce decizie a luat, după ce fosta soție a decis să se mărite cu milionarul brazilian Claude
prosport.ro
Atentie, romani! Aveti prin sertare astfel de carnete vechi de CEC? Puteti primi 200 de milioane
redactia.ro
Natalia Oreiro se mândrește cu un abdomen de invidiat. Cum arată într-o rochie care îi lăsa la vedere formele
tvhappy.ro
Elena a murit înjunghiată de bărbatul care s-a enervat că românca folosea un cuțit în timpul jocurilor erotice, în Italia
libertatea.ro
Angelique Kerber, gest de mare campioană la Roma! Ce a făcut după accidentarea Simonei Halep
GSP
Care au fost, de fapt, ultimele cuvinte ale lui Nicolae Ceaușescu
money.ro
Alexandru a murit la vârsta de 23 de ani, după ce a trecut prin 5 intervenţii chirurgicale. Tânărul era cunoscut de mii de români: "Rămas bun, prieten drag!"
as.ro
Lautaro Martinez și Antonio Conte s-au mutat în ring după scandalul uriaș de la Inter – AS Roma 3-1. Ionuț Radu a fost martor la „bătaie”
as.ro
Calvarul prin care a trecut vedeta care a ținut din 2015 secretă relația cu un bărbat celebru din România: "Am început să plâng!" A născut gemeni, iar după 2 ani s-a aflat cine e tatăl lor
as.ro