Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Miercurea Mare, ziua trădării. Părintele Vasile Ioana: "Dacă am fi pe acolo, ne-am ascunde şi noi în mulţime, l-am vedea pe Iisus la masă cu ucenicii"

E Miercurea Mare și mergem din nou pe urmele lui Iisus, la Ierusalim. Un oraș care se pregătește de Paşte într-o atmosferă apăsătoare. Asta am fi spus și în anul 33, când în Ierusalim se plănuia în mare taină prinderea şi uciderea lui Iisus.

de Mădălina Iacob

la 28.04.2021 , 19:45

Azi am fi urmărit cu nelinişte ziua în care Iuda trădează. Ne imaginăm cum ar fi reacţionat lumea modernă pusă în faţa acelor fapte, ca să înţelegem mai bine tot ce s-a întâmplat. Urmăriţi un reportaj în exclusivitate, de la Ierusalim. 

Miercuri, ziua în care Iuda îl trădează pe Iisus

Mădălina Iacob, reporter Observator: "30 de arginţi. Prețul unui denunț negociat în secret. Ziua trădării lui Iisus. Asta am fi titrat de aici, de la Ierusalim, dacă istoria din urmă cu 2000 de ani s-ar fi întâmplat acum, chiar sub ochii noştri"

Vezi și

"Dacă am fi pe acolo, prin Betania, ne-am ascunde şi noi în mulţime, l-am vedea pe Iisus la masă cu ucenicii, cu Maria, cu Marta, cele care erau surorile lui Lazăr"

Pe acelaşi subiect

Am vrea să fim martorii acestei întâlniri, ca să vedem minunea despre care s-a dus vestea în Ierusalim. Hristos tocmai îl înviase pe Lazăr din mormânt şi astăzi stau la masă împreună. Când o femeie se apropie şi unge cu mir picioarele lui Iisus. 

Vasile Ioana, preot: "Şi atunci Iuda se supără şi spune: "De ce acest mir n-a fost vândut"? Aici vedem caracterul lui Iuda. El îşi dorea asta nu pentru că îi păsa lui de mir, ci pentru că era fur şi voia el să ia banii, căci el se ocupa cu punga"

Părintele Ioana: "Iuda pleacă spre Ierusalim şi se duce la mai-marii fariseilor şi spune: "Ce-mi veţi da şi eu vi-L voi da vouă?" Şi începe actul trădării"

Mădălina Iacob, reporter Observator: "Am fi dezbătut trădarea plănuită de Iuda, dacă am fi trăit acum acea zi. Ne-am fi întrebat pentru ce era Iisus urmărit și de ce pun arhiereii recompensă pe capul lui. N-au fost acolo jurnalişti, însă au relatat evenimentele martorii cei mai apropiaţi"

Părintele: "Evangheliştii pe care noi îi citim în Biblie... Sunt jurnaliştii de astăzi. Sunt jurnaliştii, pentru că ei au scris ce au văzut. Au întrebat, au trăit acolo, lângă Iisus!

Sandra: "Ar fi putut televiziunile să spună adevărul atunci?"

Părintele: "Cred că televiziunile atunci ar fi fost cu cărturarii şi fariseii şi ar fi spus: ce facem? Îl dăm sau nu-L dăm pe Iisus? Şi cărturarii şi fariseii ar fi spus: "Nu daţi nimic! Pentru că lumea îl iubeşte!"

Mădălina Iacob, reporter Observator: "Noi rămânem la Ierusalim și mergem pe urmele lui Iisus și mâine, la Observator. Urmează o zi crucială, o ultimă cină – chiar în această încăpere - și o arestare unde se va vărsa sânge"

Mădălina Iacob Like

De la prima transmisiune live, la înâlnirea cu Papa Francisc, funeraliile Reginei Elisabeta a doua, încoronarea regelui Charles şi până la ceremonia luminii sfinte din Ierusalim, meseria de jurnalist mă surprinde şi mă învaţă întotdeauna câte ceva. ...

Întrebarea zilei
Aţi avea încredere să cumpăraţi o locuinţă nouă cu criptomonede?
Observator » Pe urmele lui Iisus » Miercurea Mare, ziua trădării. Părintele Vasile Ioana: "Dacă am fi pe acolo, ne-am ascunde şi noi în mulţime, l-am vedea pe Iisus la masă cu ucenicii"