Antena Meniu Search
x

200.000 de posturi vacante din sistemul bugetar eliminate, tăieri la combustibil şi la maşinile de serviciu. Planul PSD-PNL pentru a face economii la buget - Surse

Din toamnă ne aşteaptă preţuri mai mari la aproape orice. Coaliţia de guvernare discută noul pachet de măsuri fiscale, pe care executivul trebuie să îl adopte pentru a creşte veniturile la bugetul de stat. Printre măsurile luate în calcul este creşterea TVA-ului pentru anumite bunuri şi servicii, dar şi majorarea accizelor la tutun şi alcool. Se discută şi despre o reformă a sistemul bugetar, adică desfiinţarea a 200.000 de posturi vacante de la buget, potrivit unor surse politice. Planul nu va fi însă gata săptămâna aceasta. 

Florentina Lazăr
de Florentina Lazăr

la 24.07.2023, 19:52

Vezi și

Şi nu doar hrana pentru animale va costa mai mult, ci şi ieşirile la restaurant, viciile, precum tutunul sau alcoolul, dar şi băuturile sau alimentele cu mult zahăr. Sunt doar câteva dintre noile taxe cu care Guvernul are de gând să aducă mai mulţi bani la bugetul de stat, din toamnă. Vestea oarecum bună este că printre toate aceste taxe noi, va creşte şi salariul minim

Din toamnă mesele la restarurant ar putea fi cu 10% mai scumpe pentru că TVA-ul din industria HORECA ar putea creşte de la 9 la 19%. Asta înseamnă că, de exemplu, o masă la restaurant, care costă în prezent 100 de lei, va costa din toamnă 110 lei. Şi mâncarea pentru animale, dar şi activităţile de divertisment şi cele culturale vor fi mai scumpe, tot din cauza creşterii TVA. 

În coaliţie se discută despre desfiinţarea a 200.000 de posturi vacante din sistemul bugetar

Se vor scumpi accizele la tutun şi alcool, tot din toamnă, când ar putea fi introdusă şi o taxă pe zahăr pentru băuturile non alcoolice în funcţie de cantitatea de zahăr. Ar putea fi introdusă şi o taxă pe lux, mai exact 1% din valorea proprietăţilor mai scumpe de 500.000 de euro.

Planul de măsuri fiscal-bugetare a fost discutat azi în coaliţie. O şedinţă decisivă în acest sens a început la ora 14:00, dar, potrivit unor surse politice, planul nu va fi finalizat săptămâna aceasta. Guvernanţii nu doresc să existe greseli, deşi premierul Ciolacu îşi dorea adoptarea sa în sedinţă de guvern până la finalul lunii.

PNL şi PSD vor să facă şi economii la bugetul de stat. Se discută despre desfiinţarea a 200.000 de posturi vacante din sistemul bugetar, adică o reformă a sistemului bugetar, dar şi despre economii în ceea ce priveşte combustibilii, dar şi maşinile de serviciu. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri politice » 200.000 de posturi vacante din sistemul bugetar eliminate, tăieri la combustibil şi la maşinile de serviciu. Planul PSD-PNL pentru a face economii la buget - Surse