Antena Meniu Search
x

41 de parlamentari PNL îl propun premier pe Ludovic Orban, după succesul moțiunii de cenzură - Scrisoare deschisă

41 de parlamentari PNL, susţinători ai fostului preşedinte Ludovic Orban, au transmis, marţi, o scrisoare deschisă în care anunță că acesta este cea mai potrivită persoană să negocieze refacerea coaliţiei de guvernare, fiind ”reprezentantul PNL care se bucură de cea mai mare autoritate publică, de cea mai vastă experienţă politică şi guvernamentală, dovedite în calitate de prim-ministru”.

De Ana Maria Ghiarasim la 05.10.2021, 17:25
41 de parlamentari PNL îl propun premier pe Ludovic Orban, după succesul moțiunii de cenzură - Scrisoare deschisă
41 de parlamentari PNL îl propun premier pe Ludovic Orban, după succesul moțiunii de cenzură - Scrisoare deschisă - Mediafax Foto / Alexandru Dobre via Hepta

În scrisoare se precizează că ”România se află într-o criză politică şi guvernamentală de mai bine de o lună de zile, declanşată în mod iresponsabil şi unilateral de prim-ministru şi soldată astăzi cu demiterea Guvernului de către Parlament”.

”Nu există o explicaţie raţională asupra motivului pentru care România a ajuns în această situaţie critică şi nici în privinţa planului de soluţionare a crizei politice. Ne delimităm public faţă de cei care se fac răspunzători pentru actualul context politic şi social, care nu poate continua, ţinând cont de aşteptările societăţii româneşti”, spun semnatarii scrisorii, potrivit News.ro.

Parlamentarii PNL afirmă că ”România este în faţa unui dezastru umanitar determinat de impactul fără precedent al pandemiei COVID-19 şi de incapacitatea Guvernului astăzi demis de a lua din timp măsurile necesare pentru a diminua răspândirea virusului”.

Cei 41 de parlamentari PNL cer refacerea coaliţiei de guvernare

Pe acelaşi subiect

”Este previzibil faptul că situaţia sanitară se va agrava semnificativ în perioada imediat următoare, cu preţul pierderii vieţii tot mai multor persoane. Totodată, crizei sanitare i se suprapune o evoluţie economică extrem de dificilă, determinată de creşterea preţurilor la energie în perioada sezonului rece şi de erodarea puterii de cumpărare. Prioritatea absolută a acestui moment este una clară şi lipsită de echivoc: soluţionarea în cel mai scurt timp posibil a crizei politice şi învestirea unui nou Guvern cu puteri depline, capabil să intre în funcţiune imediat şi să facă faţă conjuncturii extreme în care se află România! Imperativul social actual se află în contradicţie flagrantă cu orice tentativă de tergiversare în identificarea unor noi soluţii de guvernare”, spun ei.

În scrisoare se menţionează că ”orice actor politic sau instituţional care acţionează pentru perpetuarea incertitudinii politice şi a provizoratului demonstrează o iresponsabilitate criminală faţă de toţi cetăţenii României.”

”Susţinem refacerea coaliţiei de guvernare în jurul PNL, alături de USR-PLUS, UDMR şi grupul minorităţilor naţionale, ca fiind singura formulă politică în acord cu votul exprimat de cetăţeni în urmă cu un an de zile. Respingem orice fel de înţelegere sau colaborare de natură a învesti un nou Guvern cu sprijinul PSD. Considerăm că cea mai potrivită persoană, capabilă să negocieze refacerea coaliţiei de guvernare şi să conducă Guvernul în calitate de prim-ministru este Ludovic Orban”, spun aleşii PNL.

Ludovic Orban, liberalul ”cu calitățile necesare pentru a fi desemnat prim-ministru”

Aceștia mai arată că Orban ”are calităţile necesare pentru a fi desemnat ca prim-ministru, susţinut de Partidul Naţional Liberal, pentru a îndeplini această responsabilitate cu eficienţă, coerenţă şi echilibru imediat ce va primi votul de încredere al Parlamentului”. 

”Ludovic Orban este reprezentantul PNL care se bucură de cea mai mare autoritate publică, de cea mai vastă experienţă politică şi guvernamentală, dovedite în calitate de prim-ministru în cea mai grea perioadă cu care s-a confruntat România chiar de la debutul pandemiei. Situaţia de criză în care se găseşte România nu lasă loc de experimente politice. Facem apel la maturitate politică şi înţelepciune din partea tuturor actorilor politici şi parlamentarilor Partidului Naţional Liberal, precum şi din partea celorlalte formaţiuni politice parlamentare care şi-au exprimat dorinţa de a continua guvernarea alături de PNL, prin susţinerea lui Ludovic Orban ca prim-ministru”, mai spun parlamentarii semnatari ai scrisorii. 

Cine sunt semnatarii scrisorii deschise

Parlamentarii care au semnat scrisoarea deschisă în care cer ca propunerea de premier să fie Ludovic Orban sunt: Corneliu Olar, Sorin Bumb, Ioan Cristina, Adrian Miuţescu, Dănuţ Bica, Cătălina Ciofu, Elena Hărătău, Ioan Cupşa Deputat, Diana Morar, Ovidiu Iosif Florean, Alexandru Popa, Cristina Vecerdi, Dumitru Flucuş, Adrian Oros, Sabin Sărmaş, Bogdan Bola, Gabriel Plăiaşu, George Scarlat, Onuţ Atanasiu, Nicolae Giugea, Ion Iordache, Luminiţa Barcari, Alexandru Kocsis, Sorin Năcuţă, Daniel Gheorghe, Ervin Molnar, Alexandru Nazare, George Ionescu, Constantin Şovăială, Christine Tellmann, Costel Barbu, Claudiu Chira, Claudia Banu, Iulian Mihai Bîca, Ion Ştefan, Ionel Dancă, Raluca Ioan, Violeta Alexandru,  Antonel Tănase, Viorel Badea, Valentin Făgărăşian. 

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri politice » 41 de parlamentari PNL îl propun premier pe Ludovic Orban, după succesul moțiunii de cenzură - Scrisoare deschisă