Antena Meniu Search
x

Video Ludovic Orban, rânjind după şedinţa BPR: Guvernul Cîţu a câştigat doar o zi; Argumente "ridicole, penibile", la votul împotriva programării moţiunii USR PLUS şi AUR

Ludovic Orban a declarat după şedinţa Birourilor permanente reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului, pufnind în râs, că, prin blocarea în continuare a moţiunii USR PLUS şi AUR, Partidul Naţional Liberal nu a făcut altceva decât să amâne cu o zi soarta Guvernului Cîţu.

Cornel Preda
de Cornel Preda

la 28.09.2021, 17:49

Vezi și

Preşedintele demisionar al Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban, a declarat la finalul şedinţei Birourilor permanente reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului, că PNL şi PSD au încălcat în continuare Constituţia şi decizia Curţii Constituţionale refuzând programarea dezbaterii moţiunii de cenzură iniţiate de USR PLUS şi AUR.

"Am condus o şedinţă a BPR la care reprezentanţii PSD şi PNL, mai puţin subsemnatul, din nou au încălcat constituţia şi principiul constituţional al statului de drept, refuzând programarea moţiunii de cenzură iniţiată de parlamentarii USR PLUS şi AUR, în acelaşi timp programând moţiunea de cenzură depusă de PSD.

Personal nu pot să înţeleg o asemenea conduită. Este clar prin comunicarea deciziei CCR de azi că prin împiedicare programării moţiunii de cenzură iniţiate de USR PLUS şi AUR reprezintă o încălcare a Constituţiei. Cum să votezi împotriva ei, pe argumente care sunt ridicole, penibile, care nu au nicio legătură cu Constituţia", a declarat Ludovic Orban.

De ce a votat PNL calendarul moţiunii de cenzură iniţiată de PSD

Pe acelaşi subiect

Fostul preşedinte al PNL a declarat amuzat că guvernul condus de Florin Cîţu nu a făcut altceva decât să câştige o zi în plus. "Cu atât mai mult cu cât, practic, pot să vă spun, Guvernul Cîţu a câştigat doar o zi. Dacă se dezbătea moţiunea USR PLUS şi AUR era luni, iar moţiunea de cenzură PSD se dezbate marţi", a spus Orban.

Ludovic Orban a explicat şi votul în unanimitate pe calendarul moţiunii de cenzură depuse de PSD spunând că "votul la programarea calendarului a fost corect, constituţional". "Inclusiv eu am votat calendarul, pentru că era conform Constituţiei şi Regulamentului. Votul neconstituţional a fost la refuzul de a stabili data dezbaterii moţiunii de cenzură USR PLUS şi AUR", a mai spus Ludovic Orban.

Birourile permanente reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au stabilit calendarul moţiunii de cenzură a PSD intitulată „Stop sărăciei, scumpirilor şi penalilor! Jos Guvernul Cîţu!”, citirea acesteia urmând să aibă loc joi, în Parlament, iar dezbaterea şi votul marţi, pe 5 octombrie 2021.

Pentru moţiunea de cenzură iniţiată de USR PLUS, Birourile permanente reunite au hotărât să se aştepte motivarea deciziei CCR privind sesizarea depusă de premierul Florin Cîţu referitoare la existenţa unui conflict constituţional între Guvern şi Parlament. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri politice » Ludovic Orban, rânjind după şedinţa BPR: Guvernul Cîţu a câştigat doar o zi; Argumente "ridicole, penibile", la votul împotriva programării moţiunii USR PLUS şi AUR