Antena Meniu Search
x

Viorica Dăncilă a fost chemată la Cotroceni, dar şi în Parlament, să dea explicaţii despre salarii şi preţuri

Este scandal fără precedent între Palate. Viorica Dăncilă îl acuză pe şeful statului că a minţit.

Vezi și

Este scandal fără precedent între Palate. Viorica Dăncilă îl acuză pe şeful statului că a minţit atunci când a spus că, la întâlnirea de la Cotroceni, a criticat efectele Legii Salarizării. Varianta premierului e susţinută şi de ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu. Klaus Iohannis le-a chemat să explice ce se întâmplă cu banii românilor. După întâlnire, administraţia prezidenţială a criticat Guvernul. Iar scandalul s-a prelungit şi în Parlament, unde Viorica Dăncilă a ajuns după-amiază.

Sunt reproşuri pe bandă rulantă la adresa Guvernului în plenul Parlamentului. Viorica Dăncilă încearcă să convingă Opoziţia că nu există probleme cu salariile sau cu inflaţia. Discursul vine după ce tot astăzi premierul şi ministrul Muncii au fost la Palatul Cotroceni.  

Explicaţiile lor au durat aproximativ o oră, pentru ca, la final, şeful statului să critice dur revoluţia fiscală şi legea salarizării unitare: "Legea se află în contradicție cu principiile egalității și predictibilității de la care a emanat. (...) Deși au fost promise majorări de 25%, aceste creșteri au fost de fapt anulate prin artificiul fiscal al mutării contribuțiilor sociale în sarcina angajaților. (...) Nu se mai poate vorbi de predictibilitate, atât timp cât apar diverse noi amendamente pentru diferite categorii de personal, care introduc discriminări salariale."

Viorica Dăncilă şi Lia Olguţa Vasilescu spun că întâlnirea cu preşedintele nu a decurs aşa cum susţine administraţia prezidenţială.

Pe acelaşi subiect

Preşedintele a vorbit şi despre inflaţia care a ajuns la nivelul din 2008, an premergător crizei financiare.

Datele de la ministerul muncii arată că salariile au crescut. În unele cazuri, spun oficialii, e vorba de venituri aproape duble faţă de 2016. Un medic a încasat în luna februarie 9400 lei, cu 4900 lei mai mult faţa de acum doi ani. Iar un profesor câştigă acum 3450 de lei, cu aproape 1200 de lei mai mult fata de 2016.

Reprezentanţii sistemului sanitar susţin însă că legea salarizării a dus la pierderi şi ameninţă cu proteste. Şi profesorii au anunţat că ies în stradă. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde vă petreceţi Sfintele Paşti?

Observator » Stiri politice » Viorica Dăncilă a fost chemată la Cotroceni, dar şi în Parlament, să dea explicaţii despre salarii şi preţuri