Antena Meniu Search
x

Premierul Tudose, replici dure pentru liberali, în şedinţa în care se supune la vot moţiunea de cenzură. "Trăiţi într-o lume iluzorie"

La dezbateri participă și premierul Mihai Tudose și membri ai Guvernului, printre care Tudorel Toader, Olguța Vasilescu, Ilan Laufer, Liviu Pop, Marcel Ciolacu.

Ședința plenului Parlamentului în care se dezbate și se supune la vot moțiunea de cenzură, intitulată "PSDragnea, în campanie mumă, la putere ciumă", a început. Sunt prezenți, la începutul ședinței, 274 de parlamentari.

La dezbateri participă și premierul Mihai Tudose și membri ai Guvernului, printre care Tudorel Toader, Olguța Vasilescu, Ilan Laufer, Liviu Pop, Marcel Ciolacu.

Premierul Tudose le-a prezentat celor care au depus moţiunea de cenzură, pe scurt, realizările pe care majoritatea PSD - ALDE - UDMR le-a avut pe parcusul acestui an. 

"Vreau să spun românilor şi dvs. ceea ce s-a întâmplat în acest an de guvernare. Avem repere diferite în ceea ce proveşte realitatea. Încă de la înceoutul moţiunii, spuneţi că am provocat haos general.

La sănătate, în acest an avem investiţii precum modernizarea multor spitale, finalizarea maternităţii Braşov şi a Spitalului pentru Copii din Iaşi, cel mai mare din regiune.

De asemenea, s-au alocat 100 milioane de lei pentru aparatura medicală pentru 22 de spitale, 230 milioane euro pentru dotarea ambulatorilor, 18 milioane de euro pentru centre comunitare integrate. S-a demarat achiziţia a 12 aparate computer tomograf. Toate spitalele judeţene din Romania vor avea aceste echipamente. In plus, s-au comandat 5 echipamente de terapie.

Dacă acesta este haos, ne asumam acest tip de haos. Cand ati inchis dvs. spitalele atunci era linişte, intr-adevar. 

In ce priveste educatia, in primul rand acesta este primul an când toate manualele au fost gata la timp. S-au făcut progrese în ce priveşte învăţământul dual. Studenţilor le-am acordat transport gratuit. Am lasnat programul România angajează. Prin acest program de 550 de milioane de euro, sprijinim angajatorii dar oferim şi stimulente pentru tineri. 

Am înregistrat peste un sfert de milion de noi contracte de muncă. 

La infrastructura, la momentul preluării guvernării, toate proiectele ori erau blocate ori nu existau. S-au luat doua aeronave noi la TAROM. S-au făcut modernizări la Aeroportul Henri Condă. De asemenea, s-au modernizat terminalele.

Pe scurt, intr-un singur an, ceea ce dvs nu ati realizat impreuna cu tehnocratii, cat timp ati fost la putere, 

La capitolul investiţii, anul acesta nu a fost un an propice, e adevarat. Pentru că a trebuit să o luăm de la zero. Acesta a fost un răspuns la scurt, doar la prima parte a moţiunii dvs. 

Aţi spus că programul nsotru de guvernare a fost o iluzie. Dacă vi se pare o iliuzie că avem cea mai mare creştere economică din Europa şi a doua după China, atunci dvs trăiţi într-o lume iluzorie."

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri politice » Premierul Tudose, replici dure pentru liberali, în şedinţa în care se supune la vot moţiunea de cenzură. "Trăiţi într-o lume iluzorie"