Antena Meniu Search
x

UPDATE! Adrian Năstase va fi ELIBERAT DE ÎNDATĂ!

Adrian Năstase va fi eliberat de îndată, a dispus, joi, judecătorul. Acest lucru înseamnă că fostul premier va fi eliberat chiar în această seară

Adrian Năstase va fi eliberat de îndată, a dispus, joi, judecătorul. Acest lucru înseamnă că fostul premier va fi eliberat chiar în această seară

UPDATE 19.00: Fostul premier a ieşit din închisoare şi a răspuns întrebărilor puse de jurnalişti. Familia sa l-a aşteptat, aceştia urmând să plece la vila din Cornu

"Mă bucur să vă salut, vă mulţumesc că aţi venit în număr atât de mare să mă întâmpinaţi. Încercările din ultimii ani m-au întărit. Vreau să stau cu familia mea, le mulţumesc că mi-au fost alături", a spus Adrian Năstase.

"Cred că ar trebui înţeles că e nevoie de o lege de amnistie fiscală, dar şi de una a graţierii. Cred că ea trebuie să fie într-o formulă înţeleaptă, nu cu trimiteri până la şapte ani. De asemenea, vreau să precizez că penitenciarul e o instituie depăşită, ea reprezintă o fabrică pentru recidivă".

"Am primit oferte de la un guvern străin, am oferte de la multinaţionale. În următorii nouă ani, nu pot ocupa funcţii publice. În ceea ce priveşte ziua de azi, mi se pare că procurorul a procedat firesc, are o anumită fisă a postului, l-am văzut zâmbind la unele remarci ale mele, a fost un schimb civilizat de opinii", a mai spus fostul premier.

"Am de gând să mă întorc la catedră. Am o carte pe care vreau s-o termin, se numeşte "Traversarea deşertului". Ea va însemna şi experienţa penitenciarului", a încheiat acesta.

Update 18.30: Avocatul Ioan Cazacu, după eliberarea lui Năstase: Procurorul a încercat să ceară amânarea chiar azi

Update 18.25: Fiul lui Adrian Năstase a ajuns la Penitenciarul Jilava, de unde va pleca fostul premier.

Update 18.00 : Premierul Victor Ponta s-a declarat bucuros la aflarea veştii că fostul prim-ministru PSD va fi eliberat.

"Mă bucur foarte mult că Adrian Năstase va fi în seara aceasta alături de familia sa!", a scris, joi, şeful Guvernului pe contul său de Facebook.

În total, acesta a stat în arest 604. Urmează procedurile de eliberare, i se fac actele de ieşire, va primi obiectele personale pe care le-a folosit în închisoare şi va pleca apoi spre casă. În maximum trei ore, ar trebui să iasă pe poarta penitenciarului.

Adrian Năstase a cerut să fie eliberat condiţionat, pentru că sunt îndeplinite condiţiile legale, combătând afirmaţiile procurorului şi arătând că nu a cerut graţiere, ci şi-a executat pedeapsa şi că va respecta interdicţiile impuse prin decizia de condamnare.

Ce restricţii are fostul premier după ieşirea din închisoare

În urma deciziei de astăzi a magistraților, pentru Adrian Năstase va urma o perioadă de probațiune, în care va putea chiar să părăsească țara, însă va trebui să anunțe autoritățile.

Chiar dacă a fost eliberat, nu va putea vota. Asta pentru că instanţa l-a mai condamnat pe Năstase la cinci ani interzicerea unor drepturi, după executarea pedepsei cu închisoarea, respectiv: dreptul de a alege şi de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice; dreptul de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat; dreptul de a ocupa o funcţie sau de a desfăşura o activitate de natura aceleia de care s-a folosit pentru săvârşirea infracţiunii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri politice » UPDATE! Adrian Năstase va fi ELIBERAT DE ÎNDATĂ!