Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Alexandru Rafila estimează creşterea cazurilor Covid-19. Apar discuţiile despre reintroducerea restricţiilor

Alexandru Rafila a declarat luni, la Parlament, că estimează o creştere a numărului de infectări cu coronavirus în următoarea perioadă şi a lăsat să se înţeleagă că ar fi nemulţumit de faptul că au fost ridicate atât de brusc restricţiile din pandemie. Pe de altă parte, Florin Cîţu spune că ar fi "bizar" ca acestea să revină.

de Redactia Observator

la 21.03.2022 , 13:18

Alexandru Rafila estimează creşterea cazurilor Covid-19. Apar discuţiile despre reintroducerea restricţiilor
Alexandru Rafila estimează creşterea cazurilor Covid-19. Apar discuţiile despre reintroducerea restricţiilor - Gov.ro

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, s-a declarat îngrijorat de creşterea numărului de infectări cu Covid-19 din ultima perioadă şi spune că trendul va fi în continuare unul de creştere. Alexandru Rafila spune că ridicarea stării de alertă a fost o decizie politică şi că el a susţinut că restricţiile trebuie reduse treptate, nu toate deodată.

Întrebat dacă decizia ridicării stării de alertă a fost una proastă, Alexandru Rafila s-a rezumat însă la a sublinia că decizia a fost politică. 

El le recomandă românilor să poarte în continuare masca de protecţie, în special în locurile aglomerate. 

Articolul continuă după reclamă

Alexandru Rafila spune că sunt normale şi discuţiile cu miniştrii, periodice, însă crede că discuţiile despre remanieri sunt doar speculaţii.

Pe acelaşi subiect

Florin Cîţu respinge ideea reintroducerii restricţiilor

Preşedintele PNL, Florin Cîţu a declarat, luni, la Senat, despre o posibilă reintroducere a măsurilor de protecţie, în urma creşterii cazurilor de COVID-19, că ”ar fi bizar pentru toată lumea, la o lună, să vii cu astfel de măsuri, pentru că nu ar înţelege nimeni nimic” şi a precizat că nu s-a discutat în coaliţie acest subiect.

Florin Cîţu a spus că nu a avut despre o reintroducere a măsurilor de protecţie, în urma creşterii cazurilor de COVID-19.

”Binenţeles că întotdeauna eu sunt de acord cu specialiştii şi am spus asta (..) .dar acum ar fi bizar pentru toată lumea, la o lună, să vii cu astfel de măsuri, nu cred că că ar înţelege nimeni nimic din aşa ceva. Eu nu cred că putem să ne întoarcem”, a spus preşedintele PNL. 

El a continuat: ”Dacă specialiştii vin şi e decizia Guvernului să întoarcă lucrurile, atunci guvernul va veni şi va comunica”. ”În coaliţie nu s-a discutat aşa ceva”, a mai afirmat Cîţu. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Ce alegeţi: plata la proprietate sau online, prin site-urile de rezervări?
Observator » Stiri politice » Alexandru Rafila estimează creşterea cazurilor Covid-19. Apar discuţiile despre reintroducerea restricţiilor