Antena Meniu Search
x

Rafila, despre izolare după renunţarea la starea de alertă: "Nu trebuie să te controleze cineva, e o măsură de bun simţ"

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila a declarat, marţi, despre măsura izolării în cazul infectării cu COVID-19, că după ridicarea stării de alertă, aceasta nu va mai fi dublată de control, arătând că este totuşi o ”măsură de bun-simţ” să te izolezi şi că cei bolnavi vor primi concediu medical, notează news.ro.

De Redactia Observator la 08.03.2022, 15:36
Rafila, despre izolare după renunţarea la starea de alertă: "Nu trebuie să vină cineva să te controleze, e o măsură de bun simţ"
- Profimedia

În privinţa carantinei la intrarea în ţară, ministrul a precizat că încă se studiază legislaţia pentru că este nevoie de o decizie a Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă. ”Izolarea unei persoane simptomatice este normală, aceeaşi recomandare o avem şi pentru alte afecţiuni, şi dacă ai gripă, te izolezi”, a spus ministrul Sănătăţii, precizând că izolarea nu este dublată de control. ”Asta nu înseamnă că trebuie să împrăştiem infecţia, izolarea este esenţială şi pentru o vindecare mai rapidă”, a mai spus Rafila.

Întrebat dacă izolarea mai este obligatorie, cum a fost până acum, Alexandru Rafila a răspuns: ”În momentul în care cineva are un diagnostic pozitiv, automat se izolează şi primeşti concediu medical. Să respecţi condiţia izolării, nu trebuie să vină cineva să te controleze, e o măsură de bun simţ. Dacă un copil este simptomatic, nu îl trimiţi la şcoală”, a afirmat el. Despre carantină, ministrul a arătat că procesul de evaluare a legislaţiei continuă şi în acest moment, pentru că este nevoie de o decizie a CNSU şi se va anunţa dacă va continua sau nu această carantină şi în ce condiţii.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Sanatate » Rafila, despre izolare după renunţarea la starea de alertă: "Nu trebuie să te controleze cineva, e o măsură de bun simţ"