Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Miniştrii din Guvernul Ciucă au fost chemaţi la raport în şedinţa coaliţiei. Florin Cîţu vrea să facă remanieri

Coaliţia de guvernare face prima evaluare a miniştrilor, la patru luni de la preluarea guvernării. Rând pe rând miniştrii vin în faţa liderilor coaliţiei cu propria evaluare. Această procedură vine în contextul în care Florin Cîţu anunţa săptămâna trecută că ar vrea schimbarea unor miniştri de care nu este mulţumit.

de Redactia Observator

la 21.03.2022 , 17:30

Preşedintele Partidului Naţional Liberal, Florin Cîţu, declara la finalul săptămânii trecute, conform unor surse news.ro, că se gândeşte la o discuţie serioasă despre o remaniere guvernamentală, în perioada următoare. Astăzi este deja programată o şedinţă-maraton a coaliţiei de guvernare, în care miniştrii au fost chemaţi pe rând pentru a fi evaluaţi.

PNL este, potrivit sondajelor recente, pe o creştere, astfel că preşedintele PNL consideră că este un moment bun pentru a promova oameni buni şi noi în Guvern. Recent, liderul PNL afirma că Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă înseamnă 30 miliarde de euro pentru economia României, iar cei care nu pot face reformele prevăzute în acest plan, să spună acum, pentru a fi găsiţi „oameni capabili”. ”PNRR înseamnă 30 miliarde de euro pentru economia României. Nu există nicio scuză pentru nimeni. Aceşti bani trebuie să ajungă la români. Cine nu poate să facă reformele prevăzute în PNRR să spună acum. Şi găsim oameni capabili”, spunea Cîţu, într-un mesaj pe Facebook.

Conform surselor news.ro, şedinţa coaliţiei ar urma să înceapă la ora 11.00, iar miniştri sunt chemaţi, pe rând, începând cu ora 13.00. Vor fi discuţii cu toţi miniştrii, dar pe rând, timp de 30 de minute cu fiecare, au mai spus sursele citate.

Vezi și

De-a lungul celor aproape patru luni de când a fost numit actualul executiv, atât liberalii cât și social democrații și-au exprimat nemulțumirile la adresa mai multor miniștri. Printre aceștia se numără ministrul Energiei, Virgil Popescu, ministrul Muncii, Marius Budăi, ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, ministrul Finanţelor, Adrian Câciu și ministrul de Interne, Lucian Bode.

Pe acelaşi subiect

Programul evaluărilor miniştrilor din Guvernul Ciucă 

Potrivit programului din şedinţa coaliţiei, miniştrii din Cabinetul Ciucă vor intra în evaluare astfel:  

  • Ora 13.00 - Sorin Cîmpeanu
  • Ora 13.30 - Adrian Câciu
  • Ora 14.00 - Sorin Grindeanu 
  • Ora 14.30 - Marius Budăi 
  • Ora 15.00  - Tanczos Barna 
  • Ora 15.30 - Adrian Chesnoiu 
  • Ora 16.00 -  Virgil Popescu 
  • Ora 16.30 -  Florin Spătaru 
  • Ora 17.00 – Eduard Novak 
  • Ora 17.30 Gabriela Firea
  • Ora 18.00 – Cseke Attila 
  • Ora 18.30 - Lucian Bode 
  • Ora 19.00 - Alexandru Rafila 
  • Ora 19.30 - Lucian Romaşcanu 
  • Ora 20.00 - Marcel Boloş

Florin Cîţu este interesat de performanţa Guvernului

Preşedintele PNL, Florin Cîţu, a afirmat, luni, că doreşte o evaluare a miniştrilor PNL şi a Guvernului în general, în special pentru a asigura reformele din PNRR şi revenirea economiei. ”Nu este nimic special”, afirmă Cîţu, chiar dacă evaluarea se face la doar câteva luni de la instalarea Guvernului.

”Evaluarea - şi asta nu trebuie să fie nicio surpriză pentru nimeni – fac o evaluare a miniştrilor pentru a vedea performanţa Guvernului. Mă interesează în primul rând, e adevărat, PNL, dar mă interesează şi performanţa Guvernului”, a declarat, luni, FlorinCîţu.  

Acesta a afirmat că ”sunt câteva lucruri” la care se uită, în special implementarea reformelor din PNRR.  ”Nu voi accepta ca scuză războiul din Ucraina că nu putem să facem o reformă sau alta”, a mai afirmat Cîţu.  

Liderii PSD nu fac nici evaluări, nici remanieri - surse

Miniştrii PSD merg la evaluarea din coaliţie, programată luni, deşi liderii partidului spun că nu fac nici evaluări, nici remanieri, afirmă surse social-democrate.

"Poate Florin Cîţu vrea evaluarea şi remanierea unor miniştri. Noi nu facem nici evaluări, nici remanieri. Noi discutăm despre priorităţi şi măsuri. Totuşi, miniştrii PSD vor merge toţi la aceste discuţii”, au precizat surse de la vârful PSD pentru news.ro.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...

Întrebarea zilei
Aţi avea încredere să cumpăraţi o locuinţă nouă cu criptomonede?
Observator » Ştiri politice » Miniştrii din Guvernul Ciucă au fost chemaţi la raport în şedinţa coaliţiei. Florin Cîţu vrea să facă remanieri