Antena Meniu Search
x

Controverse privind Alianţa Vestului, din care fac parte Clujul, Timişoara, Oradea şi Aradul

Alianţa Vestului, în care s-au prins Cluj-Napoca, Timişoara, Oradea şi Aradul, aduce, până la autostrăzi, controverse. În timp ce primarii fac planuri despre cum să atragă fonduri europene, sunt mulţi cei care contestă această uniune.

Vezi și

Alianţa Vestului, în care s-au prins Cluj-Napoca, Timişoara, Oradea şi Aradul, aduce, până la autostrăzi, controverse. În timp ce primarii fac planuri despre cum să atragă fonduri europene, sunt mulţi cei care contestă această uniune. Spun că România nu are nevoie de o asemenea alinaţă care ar putea, în timp, să creeze dezechilibre.

În anul Centenarului, patru oraşe, cu un milion de cetăţeni împreună, s-au unit pentru dezvoltare. Arad, Oradea, Cluj şi Timişoara. Autostrăzi, spitale, trenuri de mare viteză, aeroporturi. Toate se vor construite prin atragere de fonduri europene. O idee care a produs, imediat, reacţii controversate. 

Contradicţiile sunt la toate nivelurile. Mulţi dintre cetăţenii celor patru oraşe salută iniţiativa, alţii o privesc cu scepticism.

Sociologii trag un semnal de alarmă. Diferenţele de dezvoltare din punct de vedere teritorial ar putea provoca instabilitate. 

În urmă cu şase luni, primarii din Braşov, Bucureşti şi Constanţa au format Asociaţia AXA de Dezvoltare. Doresc astfel să rezolve problemele de infrastructură şi transport care blochează turismul în aceste oraşe. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri politice » Controverse privind Alianţa Vestului, din care fac parte Clujul, Timişoara, Oradea şi Aradul