Antena Meniu Search
x

Alina Gorghiu a DEMISIONAT de la şefia PNL

Alina Gorghiu a anunţat că îşi depune mandatul de la şefia PNL, în urmare a rezultatului de la alegerile parlamentare. Gorghiu a spus că va propune convocarea cât mai rapidă a Convenţiei Naţionale.

Alina Gorghiu DEMISIONEAZĂ de la şefia PNL - HEPTA

Update ora 14:14 - Alina Gorghiu a anunţat că îşi depune mandatul de la şefia PNL, în urmare a rezultatului de la alegerile parlamentare. Gorghiu a spus că va propune convocarea cât mai rapidă a Convenţiei Naţionale.

"Daţi-mi voie sa multumesc electoratului de dreapta, cred ca in continuare oferta PNL in ceea ce priveste lista de candidati a fost una buna. Votul covarsitor s-a dus spre PSD, recunosc victoria PSD-ului. Vom face opozitie, curata, ferma. Am avut inca de ieri discutii constante cu colegii mei, cu conducerea centrala si i-am informat ca pentru mine nu exista al gest decat al depunerii mandatului. A fost o onoare pentru mine sa fiu presedintele PNL doi ani de zile, sa colaborez cu colegii mei si ii asigur ca voi face asta in continuare indiferent de pozitia pe care o voi ocupa in PNL. In aceasta dupa amiaza, voi avea o discutie cu primele 20 de filiale la rezultate, pentru ca maine la pranz vom convoca BPN. Le voi propune colegilor mei sa convocam rapid Conventia Nationala a partidului, sper sa se poata, la jumatatea lunii februarie. In mod cert e nevoie sa se stabileasca o noua conducere, una legitima, un nou start, coerenta, stabilitate. Tot maine se va decide formula de intermat. Cine si in ce formula va asigura interimatul pana la conventia nationala. Obiectivul pe care mi-l propun pe final de mandat este unul foarte clar. Solidaritatea PNL, mi-as dori sa devenim o opozitie puternica pentru PSD. Nu raspund la intrebari, buna ziua", a declarat fosta şefă PNL.

_________________

Surse din PNL susţin că Alina Gorghiu ar urma să demisioneze de la şefia partidului, în urma rezultatelor dezastruoase obţinute de formaţiunea liberală la alegerile parlamentare. Gorghiu declarase, anterior, că îşi va da demisia dacă nu intră la guvernare.

Pe acelaşi subiect

BEC a anunţat, în urmă cu puţin timp, că, în urma centralizării a peste 82% din procesele verbale, liberalii au obţinut la Senat doar 20,34% din voturi, în timp ce PSD se laudă cu 45,43% din voturi. 

Şi la Camera Deputaţilor votul este în favoarea socil-democraţilor: PSD - 45,26%, PNL - 20,34%. 

Liderii de organizaţii PNL care au obţinut rezultate peste media naţională a partidului la alegerile parlamentare au fost convocaţi la o şedinţă în această seară, la ora 18.00, la sediul central al formaţiunii, ideea demisiei din funcţie a Alinei Gorghiu nefiind abandonată, au declarat surse din conducerea liberalilor.

Motivul şedinţei este găsirea unei soluţii de compromis până la congresul de anul viitor al PNL, când va fi aleasă noua conducere a formaţiunii.

La şedinţă vor lua parte liderii PNL din Arad, Alba, Bihor, Bistriţa-Năsăud, Botoşani, Braşov, Călăraşi, Caraş-Severin, Cluj, Constanţa, Hunedoara, Ilfov, Prahova, Sălaj, Sibiu, Suceava, Timiş, Vaslui, Vrancea şi Diaspora.

Între timp, încă de dimineaţă, mai mulţi lideri centrali ai PNL au venit la sediul partidului. Printre aceştia, Alina Gorghiu, Adriana Săftoiu, Cristian Buşoi, dar şi Vasile Blaga. În discuţiile avute luni dimineaţa, demisia Alinei Gorghiu din fruntea partidului a fost repusă pe tapet, după ce azi-noapte liderii de organizaţii judeţene i-au recomandat acesteia să rămână în funcţie până la congres.

Variantele discutate de PNL în acest moment este cine va asigura conducerea partidului până la congres în eventualitatea retragerii Alinei Gorghiu. Potrivit unor surse din PNL, lidership-ul partidului ar putea fi asigurat de unii dintre vicepreşedinţi, dacă şi secretarul general al formaţiunii, Ilie Bolojan, se va retrage odată cu Alina Gorghiu.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi simţit discriminaţi la interviul de angajare din cauza vârstei?

Observator » Stiri politice » Alina Gorghiu a DEMISIONAT de la şefia PNL