Antena Meniu Search
x

Ar fi posibil un tandem Ciucă - Ciolacu la alegerile prezidenţiale? Răspunsul premierului liberal

Preşedintele PNL, premierul Nicolae Ciucă, a declarat, joi, în privinţa posibilităţii de a face un tandem cu liderul PSD, Marcel Ciolacu, la viitoarele alegeri că orice decizie în PNL se va lua în urma unei analize în forul de conducere, menţionând că acest subiect nu a fost discutat în partid.

de Redactia Observator

la 16.03.2023, 12:01

Ar fi posibil un tandem Ciucă - Ciolacu la alegerile prezidenţiale? Răspunsul premierului liberal
Ar fi posibil un tandem Ciucă - Ciolacu la alegerile prezidenţiale? Răspunsul premierului liberal - Hepta

"Orice decizie în PNL se va lua în urma unei analize la nivelul forului de conducere. Ne vom consulta filialele şi, în final, pe orice decizie vom avea susţinerea de la nivelul fiecărei filiale", a spus Ciucă, întrebat în legătură cu afirmaţia preşedintelui PSD, Marcel Ciolacu, privind posibilitatea de a candida la alegerile prezidenţiale în tandem cu Nicolae Ciucă ca premier.

Întrebat care sunt semnalele în partid în privinţa unui asemenea tandem, Ciucă a precizat: "Nu am discutat chestiunea aceasta. Deci, nu are rost să speculăm". Chestionat de asemenea dacă ar risca PNL încă o alianţă cu PSD, Nicolae Ciucă a spus: "Nu vă pot răspunde acum".

Preşedintele PNL, premierul Nicolae Ciucă, a participat, joi, la alegerile Clubului Oamenilor de Afaceri Liberali.

Ciolacu nu exclude posibilitatea unui tandem la prezidenţiale 2024

Miercuri, preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, nu a exclus posibilitatea de a candida la prezidenţiale în tandem cu Nicolae Ciucă în calitate de premier. Ciolacu a fost întrebat, la Digi 24, dacă ar candida în alianţă la funcţiile de preşedinte şi prim-ministru în tandem cu Nicolae Ciucă.

"E un scenariu, nu-i exclus, dar nu e un scenariu simplu. În partide e puţin probabil să se accepte să nu aibă candidat. În Partidul Social Democrat am schimbat regulile de desemnare a candidatului şi e mult mai corectă abordarea noastră. Priorităţile pentru noi rămân preţurile", a spus acesta.

El a adăugat că PSD şi PNL nu au avut discuţii despre candidaţi unici.

"Îmi menţin părerea că cea mai bună soluţie e o coaliţie între Partidul Social Democrat şi PNL, văd o colaborare şi din 2024. Cum creionăm acest lucru, cum ducem discuţiile, vedem în perioada următoare. Acum trebuie să ne ridicăm la aşteptările românilor. Dacă mergem separat, e greu să mai creionezi o coaliţie. Are şi politica limitele ei. Dacă facem o alianţă politică, cred că vom avea un viitor comun în 2024 în ce priveşte majoritatea parlamentară", a afirmat Ciolacu. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri politice » Ar fi posibil un tandem Ciucă - Ciolacu la alegerile prezidenţiale? Răspunsul premierului liberal