Antena Meniu Search
x

AUR îl ameninţă pe Klaus Iohannis cu suspendarea. George Simion: "Dacă preşedintele va prelungi interimatul, vor iniţia procedurile"

George Simion, co-preşedintele AUR, îl ameninţă pe preşedintele Klaus Iohannis cu suspendarea. Simion este nemulţumit de faptul că preşedintele a decis să programeze pentru săptămâna viitoare consultările pentru numirea unui nou premier.

de Redactia Observator

la 06.10.2021, 16:15

AUR îl ameninţă pe Klaus Iohannis cu suspendarea. George Simion: "Dacă preşedintele va prelungi interimatul, vor iniţia procedurile"
- Mediafax Foto / Hepta

George Simion este hotărât să iniţieze procedurile de suspendare din funcţie a preşedintelui în cazul în care săptămâna viitoare nu va exista o propunere de prim-ministru. "În momentul în care Klaus Iohannis, săptămâna viitoare, nu desemnează un prim-ministru în urma consultărilor pe care trebuie să le aibă cu partidele, dacă va prelungi interimatul, noi vom acţiona în consecinţă. (...) Dacă intenţionează să amâne Guvernul acesta interimar, să prelungească domnia domnului Cîţu, care a fost demis de Parlament, vom iniţia procedurile de suspendare", a declarat George Simion, potrivit Agerpres, la Palatul Parlamentului.

O treime dintre parlamentari pot să iniţieze suspendarea preşedintelui

Potrivit Constituţiei României, o treime din numărul total de parlamentari poate iniţia procedura de suspendare din funcţie a preşedintelui. Simion susţine că AUR are doar 10%, dar se va folosi de toate celelalte mijloce pentru a convinge opinia publică de faptul că Klaus Iohannis trebuie suspendat din funcţie.

"Nu avem o treime, noi avem doar 10%, în rest vom folosi toate metodele de presiune publică pe care le avem, online, offline, semnături, mitinguri. Săptămâna viitoare, în momentul în care vom vedea care este răspunsul lui Klaus Iohannis, îl avertizăm, nu este stăpânul nostru, suntem trimişi aici, în Parlament, de un număr important de români. La viitoarele alegeri o să avem şi mai multe voturi şi mai multă susţinere din partea românilor. Procedură parlamentară, dublată cu democraţie participativă din partea cetăţenilor", a declarat George Simion.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri politice » AUR îl ameninţă pe Klaus Iohannis cu suspendarea. George Simion: "Dacă preşedintele va prelungi interimatul, vor iniţia procedurile"