Antena Meniu Search
x

Băsescu, la Parchetul ICCJ: "Mi s-a schimbat încadrarea juridică din şantaj în ameninţare"

Fostul preşedint Traian Băsescu a fost chemat la Parchetul instanţei supreme pentru a i se aduce la cunoştinţă schimbarea încadrării juridice

Fostul preşedint Traian Băsescu a fost chemat la Parchetul instanţei supreme pentru a i se aduce la cunoştinţă schimbarea încadrării juridice

Traian Băsescu a confirmat, la ieşirea din sediul Parchetului, că s-a schimbat încadrarea în dosarul în care este anchetat, de la şantaj la ameninţare, declarând "înseamnă că uşor, uşor justiţia se apropie de adevăr".

Ameninţarea este considerată o infracţiune minoră, comparativ cu şantajul. Prevederi legale pentru infracţiunea de şantaj:

Constrângerea unei persoane să dea, să facă, să nu facă sau să sufere ceva, în scopul de a dobândi în mod injust un folos nepatrimonial, pentru sine ori pentru altul, se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani.

(2) Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează ameninţarea cu darea în vileag a unei fapte reale sau imaginare, compromiţătoare pentru persoana ameninţată ori pentru un membru de familie al acesteia, în scopul prevăzut în alin. (1).

(3) Dacă faptele prevăzute în alin. (1) şi alin. (2) au fost comise în scopul de a dobândi în mod injust un folos patrimonial, pentru sine sau pentru altul, pedeapsa este închisoarea de la 2 la 7 ani.

Înainte de a se urca în mașină, Băsescu i-a salutat pe protestatarii care l-au huiduit pe toată perioada în care acesta a fost audiat la Parchet.

Traian Băsescu a ajuns marți la Parchetul General, în jurul orei 11,00, pentru a fi audiat în dosarul în care este urmărit penal pentru șantaj în legătură cu afirmațiile sale la adresa senatoarei PSD Gabriela Firea. Băsescu a fost așteptat la Parchet de două grupuri de oameni , protestatari dar și susținători ai fostului președinte.

CITEŞTE ŞI Traian Băsescu a ajuns la Parchetul General

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Stiri politice » Băsescu, la Parchetul ICCJ: "Mi s-a schimbat încadrarea juridică din şantaj în ameninţare"