Antena Meniu Search
x

Bătaie în Parlament. Dan Vîlceanu, acuzat că l-a lovit cu genunchiul în nas pe Florin Roman. VIDEO

Deputatul liberal Florin Roman a avut marţi un conflict cu fostul coleg de partid Dan Vîlceanu chiar în Parlament. Roman susţine că a fost lovit cu genunchiul în nas de Dan Vîlceanu. Potrivit surselor Observator, cei doi au avut un schimb de replici, au ieşit din plen pe hol, unde au început să se înjure şi s-au îmbrâncit. 

Marius Gîrlaşiu
de Marius Gîrlaşiu

la 21.05.2024 , 12:08

Scene violente şi jenante în Parlamentul României. Deputatul PNL Florin Roman îl acuză pe fostul colegul de partid Dan Vîlceanu că l-ar fi lovit cu genunchiul în nas chiar pe holul Parlamentului. În imaginile filmate după incident Florin Roman ar avea aparent nasul spart. 

Bătaie în parlament între Florin Roman şi Dan Vîlceanu

Scandalul ar fi pornit în zona grupului PNL din sală, când cei doi ar fi avut un schimb de replici acid, ar fi început să se înjure, după care au ieşit împreună din plen. Cearta a continuat pe hol şi ar fi escaladat. Pe pagina lui de Facebook deputatul Florin Roman scrie că are acum de gând să depună plângere penală. Între timp şi preşedintele PNL, Nicolae Ciucă a venit cu o reacţie în care condamnă incidentul din Parlament şi cere măsuri urgente. 

Vezi și

Florin Roman: Voi depune plângere penală împotriva deputatului huligan

Pe acelaşi subiect

Florin Roman, în vârstă de 50 de ani, a povestit ulterior pe Facebook că i-a reproșat lui Dan Vîlceanu, în vârstă de 45 de ani şi dat afară din PNL în 2023, că a încălcat regulamentul pentru că s-a aşezat în băncile grupului PNL. Potrivit lui Florin Roman, a fost îmbrăncit, iar apoi Vîlceanu l-a lovit cu genunchiul în zona nasului.

În imaginile filmate după conflict, Florin Roman apare cu un şerveţel la nas.

"Astăzi am trăit un momement prin care nu credeam ca voi trece vreodată într-o lume civilizată. I-am reproșat deputatului neafiliat, Dan Vîlceanu, încălcarea regulamentului prin prezenta lui în băncile grupului PNL. Problema dumnealui la parlament era să afle câți primari au plecat la Călărași. A urmat o altercație verbală, după care, am fost bruscat fizic spre ieșirea din plen.

În afara sălii de plen am fost agresat fizic, din nou, în mod golănesc, cu o lovitură cu genunchiul aplicat în zona nasului. Am evitat orice ripostă, pentru ca respect mandatul de parlamentar. În schimb, în baza imaginilor de pe camerele de luat vederi, voi depune solicitare de sancționare a deputatului neafiliat, prieten al ADU, pentru lovire! Totodată voi depune plângere penală împotriva deputatului huligan!" a reacţionat Florin Roman pe Facebook. 

Nicolae Ciucă: Violența fizică este de neacceptat

"Violența fizică este de neacceptat, cu atât mai mult cu cât se întâmplă aici, în Palatul Parlamentului. Am fost trimiși aici de oameni, ca să lucrăm pentru ei și pentru interesul comun al societății. Avem datoria morală de a da un exemplu de comportament decent și civilizat, cu respectarea regulilor.

Cum putem face mai bine pentru țară și pentru români dacă nu putem respecta reguli de bază? Atacul asupra domnului Florin Roman arată măsura unei lipse de caracter și conduită morală din partea deputatului Dan Vîlceanu, condamnabilă și inacceptabilă. Cer conducerii Camerei Deputaților să ia măsurile necesare în această situație", a declarat şi liderul PNL Nicolae Ciucă.

Vîlceanu a fost exclus din grupul PNL anul trecut, după ce a semnat sesizarea formulată de Forţa Dreptei şi USR la Curtea Constituţională pe proiectul de lege privind măsurile fiscale, pentru care Guvernul îşi asumase răspunderea în Parlament.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 3 voturi
Întrebarea zilei
Credeţi că sunt pregătite autorităţile să facă faţă codului roșu de caniculă?
Observator » Stiri politice » Bătaie în Parlament. Dan Vîlceanu, acuzat că l-a lovit cu genunchiul în nas pe Florin Roman. VIDEO