Antena Meniu Search
x

Video Aleşii şi-au făcut capelă să se roage în Parlament. Barna: Poate se mai gândesc la poruncile acelea, cum ar fi să nu furi

Aleşii au de astăzi propriul lor loc de rugăciune. Capela ortodoxă din Parlamentul României a fost sfinţită azi chiar de Patriarhul Daniel. Poartă hramul Sfântul Apostol Andrei, Ocrotitorul României. Nu doar parlamentarii vor avea acces ci şi vizitatorii. 

de Redactia Observator

la 25.03.2024, 21:20

Vezi și

Preafericitul Patriarh Daniel şi-a făcut prezenţa la sfinţirea capelei din Palatul Parlamentului cu soborul de politicieni alături. Premierul Marcel Ciolacu a stat de o parte, iar preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă, în cealaltă.

Marcel Ciolacu, premierul României: Sper ca acest spaţiu sacru îi va inspira şi îi va întări pe toţi cei care îi trec pragul. 

În timpul slujbei de sfinţire, Patriarhul Daniel a ţinut să precizeze că astfel de locuri de rugăciune au şi americanii. 

Patriarhul Daniel: Sala de rugăciune a Congresului funcţionează în clădirea Capitoliului şi este destinată în mod exclusiv pentru momentele de rugăciune şi meditaţie ale membrilor congresului. 

Aleşii au participat astăzi la ceremonie

Lideri politici şi miniştri, deputaţi şi senatori, cu toţii au participat astăzi la ceremonia oficiată în clădirea Legislativului. 

Reporter: Veţi veni aici să vă rugaţi?

Florin Barbu, ministrul Agriculturii: Da, cum să nu vin?

Reporter: Pentru ce anume?

Florin Barbu, ministrul Agriculturii: Pentru familia mea! 

Gabriel Andronache, deputat PNL: Eu particip la inaugurare, în rest, în privat, la biserică. 

Noul loc de rugăciune dedicat parlamentarilor este la parterul Palatului Parlamentului, între camera Deputaţilor şi Senat.  

Dan Barna, deputat USR: Mai multă credinţă nu ar strica nimănui. Şi poate cei care jumulesc bugetele ţării se mai gândesc la poruncile acelea, cum ar fi să nu furi. 

Capela a fost făcută în doar două săptămâni

Capela a fost făcută în doar două săptămâni, după o solicitare venită de la preşedintele interimar al Camerei Deputaţilor. Alfred Simonis a justificat necesitatea prin dubla aniversarea de anul viitor a Bisericii Ortodoxe Române. Se împlinesc 140 de ani de când are conducere de sine stătătoare şi 100 de ani de când a fost ridicată la rang de Patriarhie. 

Capela a fost construită, deşi, la doi paşi se află Catedrala Mântuirii Neamului. Impunătorul lăcaş de cult deţine recordul mondial pentru cel mai mare iconostas ortodox din lume.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » Aleşii şi-au făcut capelă să se roage în Parlament. Barna: Poate se mai gândesc la poruncile acelea, cum ar fi să nu furi