Antena Meniu Search
x

Buşoi: "Guvernul Grindeanu a împrumutat în patru luni 4,7 MILIARDE de euro. CREŞTEM ÎNDATORAREA şi scădem investiţiile"

Secretarul general al PNL, Cristian Buşoi, spune că în patru luni Guvernul Grindeanu a împrumutat 4,7 miliarde de euro, ceea ce reprezintă 40 la sută din împrumutul din perioada 2009-2011 şi că la guvernarea social-democrată, în loc să crească investiţiile şi să scadă îndatorarea, se întâmplă invers, potrivit News.ro

Cristian Buşoi

Secretarul general al PNL, Cristian Buşoi, spune că în patru luni Guvernul Grindeanu a împrumutat 4,7 miliarde de euro, ceea ce reprezintă 40 la sută din împrumutul din perioada 2009-2011 şi că la guvernarea social-democrată, în loc să crească investiţiile şi să scadă îndatorarea, se întâmplă invers, potrivit News.ro

“În patru luni de zile Guvernul Grindeanu a împrumutat 4,7 miliarde de euro, 40 la sută din tot împrumutul din timpul anilor 2009-2011, când România şi întrega lume se aflau în criză. În acelaşi timp, pe 2017, în primul trimestru, suntem la cea mai joasă rată din PIB în investiţii, 0,2 la sută din PIB. La guvernarea PSD lucrurile sunt invers, cu susul în jos sau cu josul în sus, cum vreţi să spuneţi. În loc să creştem investiţiile şi să scădem îndatorarea, creştem îndatorarea şi scădem investiţiile ori pe termen lung lucrul acesta nu poate să meargă”, a declarat Cristian Buşoi, joi, la Constanţa.

El a fost prezent la alegerile pentru preşedinţia organizaţiei judeţene a PNL Constanţa.

Buşoi a mai afirmat că traiul pe datorie este esenţa iniţiativelor PSD, spunând că impozitul pe gospodărie este o idee greşită din punct de vedere economic.

“Cred că este datoria noastră să le spunem românilor că banii pe care îi vom împrumuta acum pentru a face nişte creşteri de salarii sunt banii pe care fiecare român îi va plăti în anii viitori cu dobândă pentru că cei care ne-au împrumutat 4,7 miliarde de euro şi bani care din păcate nu s-au dus în investiţii, i-au împrumut cu dobândă, nu ni i-au împrumutat pe gratis. Traiul pe datorie este esenţa iniţiativelor PSD, aşa cum ideea de a introduce un nou impozit pe gospodărie, de a-i pune pe români în situaţia umilitoare de a sta la cozi, pe la consultanţii fiscali, de a deschide noi căi de evaziune şi corupţie, este o idee profund greşită din punct de vedere economic. Ceea ce face PSD în domeniul economic este la fel de periculos ce a făcut cu OUG 13”, a mai afirmat secretarul general al PNL.

El a precizat că PNL trebuie să fie suporterul taxelor mici şi au stabilităţii economice, că investiţiile noi nu trebuie taxate şi că trebuie eliminate ajutoarele sociale pentru cei care pot fi integraţi în muncă.

“Trebuie să spunem cu curaj că nu se poate în acelaşi timp creşteri de salarii în administraţie şi scăderi de taxe şi să păstrăm şi echilibrul bugetar al României.  (…) Nu putem fi şi cu mediul privat şi cu mediul public  în acelaşi timp, trebuie să fim suporterii taxelor mici şi suporterul stabilităţii economice, trebuie taxare zero pentru noi investiţii şi crearea de noi locuri de muncă, trebuie luptat mai dur împotriva evaziunii, trebuie eliminate ajutoarele sociale pentru acei oameni care pot să fie integraţi în câmpul muncii, rămânând să fie ajutaţi acei oameni care nu pot sub nicio formă să fie activi şi să muncească. Trebuie crescute investiţiile, trebuie reduse împrumuturile şi trebuie pedepsiţi evazioniştii. Aceasta este esenţa unui stat liberal pe care PNL trebuie să-l propună”, a explicat Buşoi.

Sursă: News.ro

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri politice » Buşoi: "Guvernul Grindeanu a împrumutat în patru luni 4,7 MILIARDE de euro. CREŞTEM ÎNDATORAREA şi scădem investiţiile"