Antena Meniu Search
x

CCR, hotărâre definitivă pe referendumul pentru familie. Decizia va fi prezentată în Parlament

Curtea Constituţională a României a stabilit, prin hotărâre definitivă, că referendumul pentru familie nu este valabil, întrucât nu au participat cel puţin 30% din numărul persoanelor înscrise în listele electorale permanente.

Femeie într-o secţie de votare din Bucureşti, la referendumul pentru familie
O femeie votează la referendumul pentru familie, la o sectie de votare din Bucuresti, sambata, 6 octombrie 2018. - Mediafax Foto via Hepta

Curtea Constituţională a României a stabilit, prin hotărâre definitivă, că referendumul pentru familie nu este valabil, întrucât nu au participat cel puţin 30% din numărul persoanelor înscrise în listele electorale permanente. Hotărârea va fi prezentată Camerei Deputaţilor şi Senatului.

Plenul CCR s-a pronunţat cu privire la respectarea procedurii pentru organizarea şi desfăşurarea referendumului pentru familie din 6 şi 7 octombrie 2018, care a fost respectată.

CCR a confirmat, totodată, rezultatele referendumului pentru familie, rezultate comunicate de Biroul Electoral Central, privind cărora din totalul de 18.279.011 de persoane înscrise în listele electorale permanente au participat la vot un număr de 3.857.308 persoane (21.10%).

"Constată că referendumul naţional pentru revizuirea Constituţiei din 6 şi 7 octombrie 2018 nu este valabil, întrucât nu au participat cel puţin 30% din numărul persoanelor înscrise în listele electorale permanente, în conformitate cu prevederile art.5 alin.(2) din Legea nr.3/2000 privind organizarea şi desfăşurarea referendumului", arată un comunicat Curtea Constituţională.

Hotărârea urmează să fie prezentată Camerei Deputaţilor şi Senatului, care se vor întruni în şedinţă comună, fiind o hotârâre de definitivă şi general obligatorie şi se publică în Monitorul Oficial şi în presă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri politice » CCR, hotărâre definitivă pe referendumul pentru familie. Decizia va fi prezentată în Parlament