Antena Meniu Search
x

Galerie foto O fabrică de componente aerospaţiale va fi construită în România, după o investiţie de 38 de milioane. Vor fi create 160 de locuri de muncă

Grupul belgian Sonaca a anunţat după 8 ani de la prima construcţie că va mai construi o fabrică în România pentru componente de structură pentru industria aerospațială. Uzina va fi ridicată în judeţul Cluj în 2025 şi va oferi un loc de muncă pentru 160 de persoane, după o investiţie consistentă de 38 de milioane de euro.

de Redactia Observator

la 13.04.2024, 16:22

“La 7 ani de la sosirea companiei Sonaca în România, apare o nouă provocare privind construirea unei noi fabrici pentru a susține noul contract pentru produsele A321 și dezvoltarea portofoliului de produse A320. Am fost încântați să facem parte din această aventură și să sărbătorim ceremonia de inaugurare cu echipa de conducere a grupului Sonaca. Acest proiect este posibil datorită sprijinului partenerilor comerciali locali și a instituțiilor locale și naționale”, au transmis managerii SAT.

În ianuari a fost efectuată deja prima livrare pentru racheta Ariane 6, proiect inițiat de Agenția Spațială Europeană, relatează Transylvania Business.

Producţia va începe din 2026

Ministrul Economiei, Ștefan Radu Oprea, a vizitat luna trecută la Bruxelles, compania aeronautică anunțând că aceasta dorește să își dezvolte producția din România. "Investiția se ridică la 38 milioane de euro. Clădirea va fi terminată până la sfârșitul anului 2024, apoi, instalarea echipamentelor va avea loc în primul semestru al anului 2025, iar producția va fi demarată până în vara anului 2025. În total vor fi create 160 de locuri de muncă", relatează Profit.ro.

Pe acelaşi subiect

Gigantul belgian produce componente pentru companii ca Airbus, Boeing, Bombardier, Dassault Aviation, Pilatus, Gulfstream, Mitsubishi Aircraft, Honda Jet. Principalele linii de business sunt subansamble și structuri pentru avioane; structurile spațiale pentru rachete și sateliți; componente pentru industria militară; cercetare și inovare.

Ce se va produce la a doua fabrică

În Cluj se fabrică mai ales componente pentru Airbus și Embraer destinate aripilor de avion – borduri de atac (slats, partea din față) și flaps-uri (partea din spate). SAT a început producția de componente pentru rachetele Ariane 6 care transportă sateliți pe orbite geostaționară și terestră joasă.

A doua fabrică, în proces de edificare, se va axa pe tratamentul chimic al suprafețelor metalice, ambutisare şi decuparea / prelucrarea mecanică a componentelor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 2 voturi
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Stiri economice » O fabrică de componente aerospaţiale va fi construită în România, după o investiţie de 38 de milioane. Vor fi create 160 de locuri de muncă