Antena Meniu Search
x

Video Ce se întâmplă cu facturile la energie electrică de la 1 ianuarie. Noile reglementări care ar urma să fie anunțate mâine

În prag de iarnă, Guvernul urmează să ia o decizie privind tarifele la energia electrică. Ieri, premierul Nicolae Ciucă a vorbit, din nou, despre o piaţă semi-reglementată şi un singur preţ la consumatorii mari. Şi, surse din PSD spun de un plafon de 1,3 lei.

de Larisa Bernaschi

la 08.11.2022, 14:17

Vezi și

Larisa Bernaschi, reporter Observator: "Cel mai probabil, sau cel puţin aceasta este ultima promisiune care a venit din partea liderilor coaliţiei de guvernare, mâine după amiază vor decide cu exactitate ce se întâmplă cu prețul energiei electrice de la 1 ianuarie. Ceea ce știm până în acest moment este că vor să mențină aceste plafoane de 68 de bani pe kilowatt-oră sau de 80 de bani, asta în funcție de consumul pe care îl avem. Însă, nu este exclus ca persoanele vulnerabile, cele care au venituri mici, să beneficieze de o astfel de compensare.

Dacă se aprobă această modificare în cadrul coaliției de guvernare și se dă o ordonanță de urgență, asta înseamnă că de la 1 ianuarie, toți cei care au contracte cu furnizorii de energie electrică cu o valoare mai mare de 1,3 lei pe kilowatt oră vor trebui să își refacă contractele. Ei vor trebui să facă acest lucru pentru că acesta este planul: stabilirea unui preț maximal de 1,3 lei pe kilowatt oră. Așadar, ne așteptăm ca astăzi și mâine să fie din nou discuții tehnice între liderii coaliției și mâine seară, într-un final, este posibil să avem o decizie și un anunț oficial pe această temă."

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri politice » Ce se întâmplă cu facturile la energie electrică de la 1 ianuarie. Noile reglementări care ar urma să fie anunțate mâine