Antena Meniu Search
x

Video Cine îl va înlocui pe Vasile Dîncu la Ministerul Apărării. Cele două nume aflate pe masa PSD

Ministrul Apărării, Vasile Dîncu şi-a dat demisia în această dimineaţă. Decizia a fost anunţată pe pagina sa de Facebook. Dîncu a motivat că renunţă la funcţie pentru că nu poate colabora cu preşedintele României, Klaus Iohannis. Demisia vine pe fondul scandalului generat de una dintre declaraţiile fostului ministru care a menţionat că negocierea cu Rusia este soluţia privind războiul din Ucraina. Acum, PSD are două propuneri de ministru pe care le discută: Mihai Tudose şi Angel Tîlvăr.

de Larisa Bernaschi

la 24.10.2022, 13:45

Vezi și

"Ştim foarte bine că, în repetate rânduri, s-a discutat, cel puţin în spaţiul public despre o demisie sau o demitere a lui Vasile Dîncu. Iata că, astăzi s-a şi întâmplat, a înaintat această demisie premierului Nicolae Ciucă, care cel mai probabil va şi prelua interimatul de la Ministerul Apărării. Vasile Dîncu spune că nu a avut o colaborare bună cu preşedintele Klaus Iohannis, nu ştim încă de când nu a mai existat această colaborare, asta pentru că, potrivit informaţiilor pe care le avem, Vasile Dîncu se înţelegea bine cu şeful statului. Tocmai de aceea, cel mai probabil au avut loc discuţii între cei doi oficiali.

Pe de altă parte, cei din Partidul Social Democrat s-au reunit într-un cerc restrâns, să discute despre o nouă variantă de ministru al Apărării. În acest moment, pe masa celor din PSD sunt vehiculate două nume, Mihai Tudose, actualmente este europarlamentar şi acesta ar veni să preia Ministerul Apărării doar dacă primeşte asigurări din partea partidului că va rămâne şi în viitorul executiv, având în vedere că, în primăvara anului viitor, va avea loc acea rocadă între premieri, iar Ministerul Apărării ar trebui să treacă la Partidul Naţional Liberal.

Cei din PSD mai au o variantă pe care o discută, Angel Tîlvăr este senator din partea PSD şi ar putea să fie cel care preia portofoliul de la Apărare. La ora 18.00 va avea loc o şedinţă formală a celor din PSD, ne aşteptăm ca în această şedinţă să se facă şi o propunere de ministru, care va fi înaintată preşedintelui Klaus Iohannis. Având în vedere că mâine este şi o şedinţă a CSAT, ne aşteptăm ca toate aceste anunţuri în privinţa noului ministru al Apărării să fie făcute destul de repede", a transmis reporterul Observator, Larisa Bernaschi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri politice » Cine îl va înlocui pe Vasile Dîncu la Ministerul Apărării. Cele două nume aflate pe masa PSD