Antena Meniu Search
x

Nicolae Ciucă şi Vasile Dîncu au stabilit să-şi "calibreze comunicarea" după scandalul declaraţiilor despre negocierile de pace din Ucraina

Scandalul remanierii lui Vasile Dîncu a fost stins. Premierul Nicolae Ciucă a discutat azi la Palatul Victoria cu ministrul Apărării. Temele abordate au vizat reuniunea miniștrilor apărării din cadrul NATO de la Bruxelles și calibrarea comunicării publice la nivelul Ministerului Apărării în context guvernamental, a anunţat Guvernul la finalul discuţiilor.

de Redactia Observator

la 17.10.2022, 14:53

Vezi și

După declaraţiile controversate referitoare la războiul din Ucraina, ministrul Apărării a avut o discuţie în această dimineaţă cu premierul Nicolae Ciucă, la Palatul Victoria. În ciuda aşteptărilor, premierul nu i-a cerut acestuia demisia, ci i-a atras, mai degrabă atenţia, că ar trebuie "să îşi calibreze comunicarea când vorbeşte public în numele Ministerului". 

"Nicolae Ciucă a discutat, luni, cu ministrul Apărării, Vasile Dîncu la Palatul Victoria, una dintre temele abordate fiind "calibrarea comunicării publice" la nivelul MApN în context guvernamental, a afirmat purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Cărbunaru. Totodată, a precizat acesta, un alt subiect discutat a vizat reuniunea miniştrilor apărării din cadrul NATO de la Bruxelles.

Nicolae Ciucă a purtat azi discuţii la Palatul Victoria cu Vasile Dîncu

Vasile Dîncu a plecat de la Guvern. Premierul Nicolae Ciucă a purtat azi discuţii la Palatul Victoria cu ministrul Apărării. Premierul a anunţat încă de săptămâna trecută că va purta "o discuţie foarte deschisă" despre declaraţiile făcute de Vasile Dîncu cu privire la războiul din Ucraina, alimentând speculaţiile cu privire la o remaniere a acestuia. Dîncu a fost certat săptămâna trecută şi de Klaus Iohannis. 

Pe acelaşi subiect

Săptămâna trecută, prim-ministrul - aflat într-o vizită în judeţul Argeş - a declarat că îl aşteaptă pe ministrul Apărării, Vasile Dîncu, să revină în ţară de la reuniunea ministerială a NATO pentru a avea "o discuţie foarte deschisă" despre opinia acestuia cu privire la războiul din Ucraina.

"Îl aştept pe domnul ministru să revină în ţară de la ministeriala NATO. Trebuie să avem o discuţie cât se poate de deschisă faţă de opinia dumnealui. Nu este opinia Guvernului şi atunci va trebui să tranşăm foarte clar acest aspect", a declarat Nicolae Ciucă într-o conferinţă de presă.

Declarația controversată a ministrului Apărării

Ministrul Vasile Dîncu a provocat reacţii dure pe scena politică după ce a afirmat că negocierile reprezintă singura şansă pentru încheierea războiului din Ucraina.

Vasile Dîncu a declarat pe 8 octombrie că negocierea reprezintă singura şansă pentru ca Rusia să facă pace cu Ucraina. "Războiul va mai continua, (...) singura şansă a păcii poate să fie negocierea cu Rusia. Sigur, e vorba de o negociere complexă. (...) Ţările lumii, NATO, Statele Unite să negocieze pentru Ucraina garanţii de securitate şi o pace cu Rusia. Singură, Ucraina nu va putea să negocieze cu Rusia, deoarece clasa politică din Ucraina în momentul acesta nu poate să îşi permită să-şi asume (...) pierderea de teritorii, o pierdere injustă până la urmă de teritorii. Ar fi o înfrângere prea mare pentru politică", a declarat Dîncu la Prima TV.

Reacția președintelui Klaus Iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, întrebat cum vede declaraţiile lui Vasile Dîncu potrivit cărora singura şansă a păcii ar fi o negociere cu Rusia, că toată lumea trebuie să accepte faptul că ucrainenii sunt cei care plătesc preţul sângelui în acest război şi numai Ucraina poate decide ce, cum şi când negociază. „Această poziţie este poziţia noastră oficială, e poziţia oficială a UE şi probabil unii demnitari de la noi trebuie să citească mai frecvent revista presei ca să afle aceste poziţii”, a adăugat şeful statului.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri politice » Nicolae Ciucă şi Vasile Dîncu au stabilit să-şi "calibreze comunicarea" după scandalul declaraţiilor despre negocierile de pace din Ucraina