Antena Meniu Search
x

Video Cine l-ar putea înlocui pe Vasile Dîncu la Ministerul Apărării: Variantele luate în calcul de PSD

Vasile Dîncu rezistă în tranşee şi nu pleacă din Guvern. Deocamdată. După o discuţie de o oră cu generalul Ciucă, ministrul Apărării a rămas în funcţie. Potrivit surselor Observator, premierul ar prefera o demisie şi nu o revocare din funcţie, pentru că în acest scenariu PSD ar urma să solicite şi schimbarea ministrului Energiei, Virgil Popescu. A apărut şi lista cu posibili înlocuitori ai lui Dîncu - printre numele luate în calcul - Mihai Tudose, fostul prim-ministru. 

de Larisa Bernaschi

la 17.10.2022, 21:18

Vezi și

"Temele abordate au vizat reuniunea miniștrilor apărării din cadrul NATO de la Bruxelles și calibrarea comunicării publice la nivelul Ministerului Apărării în context guvernamental", e tot ce a transmis Guvernul. Nici în Parlament n-a mai dat explicaţii şeful Apărării. A anunţat cu două ore înainte de ora ministrului că are o întâlnire cu omologul său din Georgia. 

 Ionuţ Moşteanu, purtător de cuvânt USR: A anunţat pe ultima sută de metri, o nouă sfidare. Cu toţii aşteptam întâlnirea domnului Dîncu cu domnul Ciucă, de astăzi. Părea că va urma o discuţie care se va lăsa cu o remaniere. Tot noi românii pătimim de pe urma acestui premier care iată are telecomanda la Cotroceni, nu are curajul să îşi asume decizii, a fost umilit de PSD.  

Potrivit surselor Observator, Vasile Dîncu a obţinut doar un răgaz

Marcel Ciolacu, preşedinte PSD: După ce am o discuţie cu domnul premier o să am o discuţie cu colegii mei de partid, că nu l-am propus eu singur.

Pe acelaşi subiect

Reporter: Și dacă intervine o demisie?

Marcel Ciolacu, preşedinte PSD: Luăm act de demisie.

Larisa Bernaschi, reporter Observator: În aceste moment, pe masa liderilor social-democraţi sunt cel puţin două persoane care ar putea să preia funcţia de ministru al Apărării. Vorbim în primul rând de Mihai Tudose, în prezent europarlamentar, însă potrivit informaţiilor noastre Mihai Tudose vrea garanţii din partea PSD că va rămâne şi în următoarea formulă guvernamentală, asta în condiţiile în care din mai PSD ar trebuie să preia guvernare. Un alt nume vehiculat în interiorul PSD este Angel Tâlvăr. În acest moment este senator şi ar fi a doua variantă pe care cei din PSD o au pregătită, în cazul în care Mihai Tudose nu va accepta această funcţie. 

Fotoliul lui Dîncu se clatină din cauza declaraţiilor controversate privind conflictul Rusia-Ucraina

Vasile Dîncu, ministrul Apărării, 8 octombrie: Singura şansă a păcii poate să fie negocierea. Este vorba de o negociere internaţională.Ţările lumii, NATO, SUA să negocieze pentru Ucraina garanţii de securitate şi o pace cu Rusia. 

După această intervenţie, Klaus Iohannis i-a transmis să se informeze mai bine referitor la poziţia României. Şi înainte de începerea conflictului de la graniţele noastre, Dîncu îl cita pe preşedintele Franţei într-o altă afirmaţie controversată. 

Vasile Dîncu, ministrul Apărării, 22 ianuarie: Trebuie să revenim la valorile de acum 30 de ani, în momentul în care gândeam securitatea alături de Rusia, nu împotriva Rusiei. 

Ministrul Apărării a denunţat o "montură" împotriva sa. Acum două zile, într-o postare ironică pe Facebook, dintr-o librărie, denunţa "cretinii şi mediocrii", care nu înţeleg că "lumea lor nu există". 

Cine l-ar putea înlocui pe Vasile Dîncu la Ministerul Apărării

Mihai Tudose

- europarlamentar PSD

- fost premier (iunie 2017 - ian. 2018)

- fost ministru al Economiei (febr. 2017 - iunie 2017)

- fost deputat (2016 - 2019)

Angel Tîlvăr 

- senator (2004 - 2008; 2020 - prezent)

- fost deputat (2008 - 2020)

- ministru pentru Relaţia cu Românii de Pretutindeni (dec. 2014 - noi. 2015)

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Burgeri din carne de crocodil la un festival din România. Aţi încerca preparatul?

Observator » Stiri politice » Cine l-ar putea înlocui pe Vasile Dîncu la Ministerul Apărării: Variantele luate în calcul de PSD