Antena Meniu Search
x

Video Vasile Dîncu, pe cale să fie demis după o gafă despre războiul Rusia-Ucraina. Ministrul nu înţelege unde a greşit

O declaraţie cel puţin neinspirată l-ar putea costa funcţia pe Vasile Dîncu. Ministrul Apărării este aşteptat la o discuţie cu premierul, după ce a spus că doar negocierea cu Rusia poate aduce sfârşitul războiului. Opinia este în contradicţie cu poziţia oficială a României şi a Uniunii Europene. 

de Redactia Observator

la 13.10.2022, 20:05

Vezi și

Viitorul lui Vasile Dîncu la Ministerul Apărării se joacă în aceste zile. La întoarcerea de la Bruxelles nu este exclus, potrivit surselor Observator, ca premierul să îi ceară demisia.    

Reporter: Luați în calcul o remaniere a Ministrului Apărării?

Nicolae Ciucă, premierul României: Trebuie să avem o discuție cât se poate de deschisă față de opinia dumnealui. Nu este opinia Guvernului și atunci va trebui să tranșăm foarte clar acest aspect.

Culmea, au trecut cinci zile de la opinia care l-ar putea costa fotoliul de la Apărare. 

Pe acelaşi subiect

Vasile Dîncu, ministrul Apărării: Singura şansă pe care ar putea să o aibă Ucraina şi mai ales sfârşitul războiului, singura şansă a păcii poate să fie negocierea. Negocierea cu Rusia. Este vorba de o negociere internaţională. Ţările lumii, NATO, SUA să negocieze pentru Ucraina garanţii de securitate şi o pace cu Rusia. 

Declaraţii controversate pe tema războiului din Ucraina

Declaraţiile au ajuns până la Cotroceni. Klaus Iohannis i-a amintit ministrului poziţia oficială a ţării noastre şi a Uniunii Europene: doar Ucraina decide "când, cum şi ce negociază"

Klaus Iohannis, preşedintele României: Probabil unii demnitari de la noi trebuie să citească mai frecvent revista presei ca să afle aceste poziții. 

Vasile Dîncu pare că a căzut şi din graţiile şefului PSD. Marcel Ciolacu a spus răspicat că Dîncu a făcut o greşeală şi că nu e cazul ca ministrul Apărării să îşi expună opiniile când avem un conflict la graniţe. 

Marcel Ciolacu, preşedintele PSD: Să ai păreri personale şi crezuri cred că e depăşit momentul şi nu e cazul să avem păreri personale ca ministru al Apărării într-o perioadă de conflict la graniţele României. 

Reporter: Adică domnul Dîncu a cam greşit-o

Marcel Ciolacu, preşedintele PSD: Da. Categoric, da

Vasile Dîncu ar putea rămâne fără portofoliu

Şi Opoziţia a sancţionat declaraţiile ministrului. USR i-a cerut demisia şi l-a chemat în Parlament să dea explicaţii. Vasile Dîncu a declarat că nu înţelege de unde i se trage oprobiul. 

Vasile Dîncu, ministrul Apărării: Nu înțeleg deloc de ce această montură s-a făcut la București și a fost pusă în această cheie, încât președintele, premierul au răspuns. Nu mi-a cerut nimeni demisia în acest moment

Bilele negre împotriva ministrului se adună din vară, potrivit surselor Observator. De atunci, Vasile Dîncu ar fi pe lista miniştrilor remaniabili. Aşa că social-democraţii nu s-ar opune plecării sale din Guvern. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri politice » Vasile Dîncu, pe cale să fie demis după o gafă despre războiul Rusia-Ucraina. Ministrul nu înţelege unde a greşit