Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Ciolacu anunţă că românii din Spania ar putea lua dublă cetăţenie până la finalul anului. Spania oferă acest drept doar Franţei şi Portugaliei

Românii din Spania ar putea lua dublă cetăţenie până la final de an. Proiectul a intrat în linie dreaptă, potrivit şefului Executivului care astăzi s-a întâlnit, la Bucureşti, cu preşedintele consiliului de miniştri spaniol, Pedro Sanchez.

de Bianca Iacob

la 06.07.2024 , 20:00

E setat până la final de an, cel puţin asta spunea premierul - textul acordului dintre cele două țări a fost deja agreat de ambele părți, iar  proiectul este deja în avizare la ministerul justiţiei, la Madrid. Şi ca să aprobe proiectul, va fi o şedinţă comună, la Bucureşti. deşi, iniţial, informaţiile erau că documentul va fi semnat acum la vizita lui sanchez în românia.

Mulți români au ajuns în Spania încă de acum 20 de ani, iar acum formează a doua mare comunitate de emigranți din Spania

Statutul de cetățean spaniol aduce, în primul rând, acces pentru români la joburi mai bine plătite, dar și la funcții în poliție, armată sau administrație. Acordul prevede că românii plecați în Spania vor putea solicita cetățenia spaniolă și să o păstreze pe cea română. În prezent, ei trebuie să renunțe la cetățenia română ca să o obțină pe cea a statului iberic. Vestea este una aşteptată de comunitatea românească din Spania, vorbim de peste un milion de români care pot opta pentru dubla cetăţenie. Spania mai are în Europa astfel de acorduri doar cu două ţări - vecinii lor - Portugalia şi Franţa.

Vezi și

Mulți români au ajuns în Spania încă de acum 20 de ani, iar acum formează a doua mare comunitate de emigranți din Spania, după marocani, potrivit datelor Ministerului de Externe. 600 de mii de români au rezidență oficială acolo, cei mai mulți în zona marilor orașe, precum Madrid, Valencia și Barcelona.

Bianca Iacob Like

Singurul lucru pe care ştiu bine să îl fac e meseria asta de jurnalist! Într-o lume destinată si dedicată oarecum bărbaților, am ajuns să fiu reporter în două războaie. De fapt, sunt mai multe, vreo 4.

Întrebarea zilei
Aveţi încredere să cumpăraţi ciuperci din piaţă?
Observator » Ştiri politice » Ciolacu anunţă că românii din Spania ar putea lua dublă cetăţenie până la finalul anului. Spania oferă acest drept doar Franţei şi Portugaliei