Antena Meniu Search
x
LIVE

Marcel Ciolacu: ”Sunt obligat să am un dialog cu premierul desemnat, nu cu PNL. PSD nu susține un guvern minoritar”

Preşedintele PSD Marcel Ciolacu a confirmat, miercuri, la sediul partidului, discuţiile cu premierul desemnat Nicolae Ciucă, el precizând că a avut o discuţie telefonică cu acesta inclusiv în cursul dimineţii. Ciolacu precizează că în PSD există o opţiune clară de a nu susţine un guvern minoritar şi a arătat că ei nu au nicio negociere cu conducerea PNL.

De Ana Maria Ghiarasim la 27.10.2021, 10:10
Marcel Ciolacu: ”Sunt obligat să am un dialog cu premierul desemnat, nu cu PNL. PSD nu susține un guvern minoritar”
Marcel Ciolacu: ”Sunt obligat să am un dialog cu premierul desemnat, nu cu PNL. PSD nu susține un guvern minoritar” - Mediafax Foto / Alexandru Dobre via Hepta

Marcel Ciolacu a fost întrebat despre întâlnirea pe care liderii PSD au avut-o, marţi seară, la Vila Lac, cu premierul desemnat şi preşedintele PNL Florin Cîţu. 

”Nu cred că are importanţă dacă există sau nu întâlniri. Şi astăzi de dimineaţă am stat de vorbă la telefon cu premierul desemnat, încercăm să găsim o soluţie politică pentru a depăşi această criză, dar revenind la principalele probleme, rămân pandemia şi energia”, a spus Ciolacu, potrivit news.ro

El a precizat că speră ca astăzi, în Camera Deputaţilor, să treacă legea de plafonare a preţurilor la energie. 

Marcel Ciolacu spune că discuțiile PSD-Nicolae Ciucă continuă

Pe acelaşi subiect

Despre negocierile pentru formarea guvernului, preşedintele PSD a spus că el are o comunicare cu premierul desemnat.

”Consider că sunt obligat ca lider de partid, indiferent că sunt la Putere sau Opoziţie, să am acest dialog, nu am negocieri cu conducerea PNL. PSD trebuie să se implice în rezolvarea acestei crize şi să fie parte la rezolvarea crizei, de aceea am înaintat 10 măsuri pe care orice guvern învestit trebuie să le ia. Dacă nu, le vom face prin legi, în Parlament”, a spus Marcel Ciolacu.

Florin Cîțu nu mai are putere de decizie în formarea Guvernului

Despre concluziile discuţiilor, Ciolacu a spus: ”În interiorul partidului există o opţiune clară de a nu susţine un guvern minoritar”. 

Întrebat despre faptul că liderul PNL Florin Cîţu nu doreşte cooptarea PSD în Guvern, cu miniştri, Ciolacu a răspuns: ”Dumnevoastră credeţi că domnul Florin Cîţu este decizional în ceea ce se întâmplă în acest moment în România?”

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri politice » Marcel Ciolacu: ”Sunt obligat să am un dialog cu premierul desemnat, nu cu PNL. PSD nu susține un guvern minoritar”