Antena Meniu Search
x

Ciolacu, primit la Vatican de Papa Francisc. Cei doi au discutat 25 de minute. Ce cadouri şi-au făcut

Ceremonie impresionantă la Vatican unde delegaţia României condusă de premierul Marcel Ciolacu a fost primită în această dimineaţă de Sanctitatea Sa Papa Francisc. Întâlnirea şefului Executivului cu suveranul Pontif a durat 25 de minute.

de Redactia Observator

la 15.02.2024, 14:19

Vezi și

În cele 25 de minute cât a durat întâlnirea, cei doi, Marcel Ciolacu şi Papa Francisc, au discutat despre întărirea relaţiilor în proiectele europene şi despre refugiaţii din Ucraina. Au făcut şi un schimb de cadouri. Premierul a adus din România un tablou cu cei şapte episcopi greco-catolici beatificaţi în 2019 şi miere cu cătină. 

Suveranul Pontif i-a oferit premierului român un tablou din bronz, dar şi cărţi cu documente papale. Şi Patriarhul României a trimis la Vatican un cadou prin intermediul şefului de Guvern. 

"Astăzi am avut ocazia specială să discut la Vatican cu Sanctitatea Sa Papa Francisc şi să-i exprim recunoştinţa pentru sprijinul acordat comunităţilor româneşti din Italia şi din întreaga Europă", a scris Marcel Ciolacu într-o postare pe Facebook.

La finalul audienţei la Papa Francisc, şeful Executivului de la Bucureşti a avut o întrevedere cu cardinalul secretar de stat, Pietro Parolin.

În continuarea vizitei de lucru pe care o efectuează la Roma, prim-ministrul român are programate convorbiri oficiale cu omologul său italian, Giorgia Meloni, şi participarea la o reuniune interguvernamentală în format G2G în cadrul căreia vor fi semnate mai multe documente. Prim-ministrul român se află în a doua zi a vizitei sale de lucru pe care o efectuează la Roma. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 2 voturi
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Stiri politice » Ciolacu, primit la Vatican de Papa Francisc. Cei doi au discutat 25 de minute. Ce cadouri şi-au făcut