Antena Meniu Search
x

Plafonarea preţurilor la energie. Premierul Ciucă anunță că guvernul va aproba joi ordonanţa

Premierul Nicolae Ciucă a anunţat miercuri plafonarea preţurilor la energie. Este vorba despre o nouă ordonanţă care va fi aprobată joi, în şedinţă de Guvern. Iar săptămâna viitoare va fi aprobat şi planul de pregătire pentru iarnă în domeniul energetic.

de Redactia Observator

la 31.08.2022, 15:16

Vezi și

Premierul Nicolae Ciucă a anunţat, miercuri, în şedinţa de Guvern, că în cursul zilei urmează să primească planul de iarnă de la Ministerul Energiei, iar mâine, în Comitetul ministerial, vor fi analizate concluziile analizei privind modificările la OUG-ul prin care se compensează preţurile la energie. Şeful Executivului a anunţat că Ordonanţa va intra în şedinţa de Guvern de mâine, care are pe agendă acest act normativ.

”Astăzi urmează să primesc planul de iarnă de la Ministerul Energiei şi mâine, în Comitetul ministerial, să avem elementele de analiză şi desigur să avem concluziile analizei privind întreg procesul prin care vom aduce modificări la OUG-ul prin care compensăm preţurile la energie”, a spus premierul Nicolae Ciucă în deschiderea şedinţei de Guvern. Şeful Executivului a arătat că este convins de faptul că ministrul Energiei a finalizat toate etapele de elaborare a acestui plan pentru iarnă şi ”vor avea spre analiză planul şi finalizate elementele de analiză pentru a lua o decizie pe modificarea Ordonanţei”

Compensarea preţurilor la energie, discutată de Guvern

Premierul Nicolae Ciucă a mai spus că mâine va avea loc o nouă şedinţă de Guvern, al cărui punct principal pe agendă va fi Ordonanţa de Guvern privind modificarea elementelor de referinţă pentru compensarea preţurilor la energie

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a afirmat la rândul lui că a primit planul pentru iarnă în timp ce premierul vorbea în debutul şedinţei de guvern. ”Chiar când vorbeaţi dumneavoastră am primit forma finală a programului de iarnă, este finalizat, acum colegii de la Energie pun sub forma actului normativ pentru ca dumneavoastră să îl aveţi în cursul zilei de astăzi şi să îl aprobăm în timp util, dacă este avizat, chiar săptămâna viitoare, în şedinţa de guvern, dacă nu, peste două săptămâni”, a spus Virgil Popescu, potrivit news.ro. Premierul Ciucă a intervenit: ”Nu, aprobarea se realizează în şedinţa de Guvern de săptămâna viitoare, prin Hotărâre de Guvern”.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri politice » Plafonarea preţurilor la energie. Premierul Ciucă anunță că guvernul va aproba joi ordonanţa