Antena Meniu Search
x

Condiţia pusă de Ciolacu pentru reluarea discuţiilor despre comasare: În momentul în care vom avea un program pentru toate alegerile

Marcel Ciolacu se află în vizită de lucru, timp de două zile, la Roma, unde va participa la cea de-a treia ședință comună a guvernelor României și Italiei. Ieri, în prima zi, Premierul a avut mai multe întâlniri cu oficialii italieni, printre care se numără şi primarul Romei, dar şi cu reprezentanţi ai comunităţii de români din diaspora. Astăzi va ajunge la Vatican unde va fi primit de Papa Francisc şi se va întâlni şi cu Georgia Meloni. 

de Redactia Observator

la 15.02.2024, 09:10

Vezi și

Prima zi la Roma a Prim-ministrulului României a început cu o întrevedere cu Marele Cancelar al Ordinului de Malta, la Palatul Magistral. Apoi a fost întâmpinat de edilul Romei, Roberto Gualtieri la Capitoliu. Marcel Ciolacu s-a adresat apoi reprezentanților comunității de români din Italia.

Marcel Ciolacu: Fiecare dintre dumneavoastră își dorește să se reîntoarcă, la un moment dat, în țara din care a plecat. Doar printr-un parteneriat comun, un parteneriat între Guverne poate încet-încet vă convingem, măcar pentru o perioadă de timp să veniți în România și să contribuiți la dezvoltarea României. 

Ciolacu, întâlnire cu românii din Italia

La întâlnirea cu românii, premierul nu s-a ferit să le ceară scuze semenilor, pentru problemele cu care încă se confruntă ţara noastră.

Pe acelaşi subiect

Marcel Ciolacu: Dacă nimeni niciodată nu și-a cerut scuze pentru că ați fost nevoiți la un moment dat să plecați din țară, eu nu am nicio problemă să-mi cer eu scuze.

Româncă: Avem rădăcinile acolo. Aş vrea să mă întorc acasă şi mâine. Cine mă mai primeşte pe mine la 55 de ani? Unde mă duc să lucrez ca să mă menţin? 

Româncă: Mi-e dor de România, este o zână pentru mine. Nu ştiu care mi-ar fi fost viaţa în România, mie viaţa mi s-a schimbat în pozitiv. 

Şi din Italia Marcel Ciolacu a vorbit despre comasarea alegerilor. El a susţinut că există o posibilitate, doar în momentul în care va exista programul pentru toate alegerile, care va fi stabilit în viitorul apropiat.

Calendarul alegerilor

Marcel Ciolacu: În acest moment, avem un calendar. Eu nu voi schimba calendarul electoral, decât pentru întreg anul. S-au vorbit scenarii de comasare, nu s-a stabilit întreg calendarul, atunci rămânem pe legislaţie.

Reporter: Când ar trebui să se stabilească?

Marcel Ciolacu: Ca să ne încadrăm în lege, în vreo săptămână, 10 zile. 

După calendarul actual alegerile se vor organiza în felul umărtor: pe 9 iunie vom avea scrutin pentru Parlamentul European, iar în ultima duminică din septembrie vor fi programate alegerile pentru primării şi consilii judeţene. La final de an vom avea trei săptămâni de foc în bătălia pentru putere. Pe 24 noiembrie - primul tur de la alegerile prezidenţiale, apoi - o săptămână mai târziu - alegerile pentru Senat si Camera Deputaţilor. Noul şef al statului ar fi ales pe data de 8 decembrie.

În această dimineaţă, în ultima zi în Italia, prim-ministrul României îşi va continua vizita oficială, unde va fi primit de Papa Francisc, la Vatican şi va avea convorbiri cu Prim-ministrul Republicii Italiene, Giorgia Meloni, dar şi cu alţi demnitari italieni. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Stiri politice » Condiţia pusă de Ciolacu pentru reluarea discuţiilor despre comasare: În momentul în care vom avea un program pentru toate alegerile