Antena Meniu Search
x

Consiliul Naţional al PNL. Ludovic Orban: Salut, Florin, intrarea în cursă. Va exista între noi un gentlemen's agreement

Consiliul Naţional al PNL s-a reunit, duminică, pentru a aproba calendarul alegerilor interne şi detaliile pentru Congres. Liderl PNL, LUdovic Orban, a afirmat că există un gentlemen's agreement între cei doi candidaţi, astfel încât competiţia s fie benefică pentru PNL. ”Salut, Florin, intrarea în cursă”, a afirmat Orban.

de Redactia Observator

la 30.05.2021, 12:13

”Astăzi dimineaţă, primul ministru al României care reprezintă PNL şi-a anunţat candidatura pentru funcţia de preşedinte al PNL şi daţi-mi voie să salut acest anunţ care dă drumul la o competiţie în PNL care sunt convins că va face bine PNL.

Va fi o competiţie de viziuni, proiecte, obiective, care să le arate românilor că PNL este singurul partid care are capacitatea de a asigura o bună guvernare şi saltul în dezvoltare de care are nevoie România. Salut, Florin, intrarea în cursă”, a declarat Ludovic Orban. 

Preşedintele PNL a anuţat că a avut o discuţie cu Florin Cîţu. 

”Am avut o discuţie cu domnul premier Florin Cîţu şi, în mod evident, va exista între noi un gentlemen's agreement, pe care sper să îl repspecte toţi membrii PNL şi care să ducă la o competiţie onestă, fair play, o competiţie pozitivă, care să arate bogăţia de resurse umane a PNL şi mai ales capacitatea PNL de a genra oferte de guvernare care sunt la nivelul aşteptării românilor”, a mai declarat Orban. 

Pe acelaşi subiect

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

„Este cea mai frumoasă priveliște când te uiți la familia liberală. Stimați colegi, după cum probabil ați aflat mulți dintre voi astăzi (duminică - n.r.) am anunțat decizia mea de a mă înscrie în cursa pentru președinția PNL. Este o onoare pentru mine să fiu astăzi aici (...) Europa se schimbă, lumea se schimbă, e nevoie și de un alt tip de politică.

Liberalismul înseamnă în opinia mea, totuşi, să luăm decizii în echipă, împreună. Suntem o echipă şi toţi trebuie să participăm şi la bine, dar şi la greu. Eu vă asigur că în mandatul meu nu va exista niciun minut în care un membru PNL să nu fie mândru de faptul că face parte din această echipă liberală”, a declarat și Florin Cîțu.

Liberalii s-au reunit, duminică, în Grădina de vară Herăstrău (Amfiteatru) a Teatrului Constantin Tănase, pentru a decide cu privire la declanşarea procedurilor pentru alegeri la toate nivelurile partidului, potrivit News.ro.

Biroul Executiv a decis, marţi, să propună pentru congres data de 25 septembrie şi participarea a 5.000 de delegaţi.

”Congresul nu înseamnă doar alegerea conducerii naţionale, înseamnă alegerea conducerilor la toate nivelurile din partid”, a declarat liderul PNL, Ludovic Orban.

Potrivit acestuia, calendarul propus este:

  • În perioada 1 iunie -15 iulie vor avea loc Adunările Generale ale organizaţiilor locale, care vor alege conducerile PNL la nivel local.
  • În perioada 1 iulie-10 august vor avea loc conferinţele judeţene de alegeri, la care se vor alege conducerile judeţene ale Partidului Naţional Liberal.
  • Între data de 10 august, termenul prevăzut pentru finalizarea alegerilor la nivel judeţean şi data de 25 septembrie este prevăzută o perioadă, conform Statutului PNL, de 45 de zile, pentru campania pentru congres.

Premierul Cîțu și-a anunțat candidatura la șefia PNL

Înaintea Congresului, premierul Florin Cîțu și-a anunțat candidatura la șefia PNL

"Am decis să mă înscriu în competiția pentru președinția PNL", a declarat premierul Cîțu. "Le mulțumesc celor care au crezut în mine din primul moment. În octombrie 2016 am decis să intru în politică. Sunt un liberal convins, un om care am trăit toată viaţa după principiile liberale, le-am aplicat, le-am respectat, oriunde am muncit în lumea asta. Ştiţi foarte bine, de fiecare dată spun că doar liberalismul salvează România.

PNL are nevoie de un suflu nou, să ducă mai departe principiile liberale. Mesajul meu este că mă voi asigura ca PNL va fi cel puțin opt ani la guvernare. Voi câștiga, nu există altă variantă. Vă invit pe toți să fiți parte din echipa câștigătoare".

Premierul Florin Cîțu a anunțat că a discutat deja cu contracandidatul său, Ludovic Orban, transmițându-i că va câștiga cursa pentru șefia PNL.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri politice » Consiliul Naţional al PNL. Ludovic Orban: Salut, Florin, intrarea în cursă. Va exista între noi un gentlemen's agreement