Antena Meniu Search
x

Consultări cu scântei la Palatul Cotroceni. Trei nume de premier propuse până acum

Klaus Iohannis, preşedintele României, i-a chemat joi la consultări pe liderii principalelor partide politice, urmând ca joi seara să anunţe numele noului premier desemnat, în urma discuţiilor avute pe parcursul zilei.

Cristi Ioniţă
de Cristi Ioniţă

la 06.02.2020, 17:05

Klaus Iohannis ar urma să anunţe joi seara noul premier desemnat
Delegaţia Partidului Social Democrat l-a propus pe Remus Pricopie ca premier - Hepta

Klaus Iohannis, preşedintele României, i-a chemat joi la consultări pe liderii principalelor partide politice, urmând ca joi seara să anunţe numele noului premier desemnat, în urma discuţiilor avute pe parcursul zilei.

Deşi consultările nu s-au încheiat, informaţiile apărute până acum arată că au fost propuse trei nume de premier desemnat.

Partidul Naţional Liberal l-a propus pe actualul premier interimar, Ludovic Orban, Partidul Social Democrat şi Partidul Pro România l-au propus pe Remus Pricopie, rectorul Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative, iar Uniunea Salvaţi România l-a propus ca premier desemnat pe fostul premier Dacian Cioloş.

Consultările nu au fost lipsite de scântei. Deşi au votat moţiunea de cenzură alături de Partidul Social Democrat, reprezentanţii UDMR au precizat că nu vor susţine un guvern format în majoritate de PSD sau format în jurul unui premier propus de PSD.

Pe de altă parte, Kelemen Hunor a anunţat că "este puţin probabil că domnul Orban, care ieri a avut 261 de voturi "împotrivă", în Parlament, poimâine să aibă din nou 233 de voturi în Parlament".

Călin Popescu Tăriceanu, liderul ALDE, a anunţat că formaţiunea politică pe care o conduce nu agreează ideea organizării de alegeri anticipate, în timp ce Cristian Preda, lider PLUS, se plânge că "USR îl propune pe Dacian Cioloş ca premier doar pentru a câştiga capital electoral folosindu-se de numele acestuia".

Reprezentanţii Partidului Social Democrat iau în calcul posibilitatea de a reclama la Curtea Constituţională o eventuală nouă desemnare a lui Ludovic Orban ca premier.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri politice » Consultări cu scântei la Palatul Cotroceni. Trei nume de premier propuse până acum