Antena Meniu Search
x

Crin Antonescu: "Nu sunt de acord cu o intelegere politica facuta cu Traian Basescu"

Copresedintele USL, Crin Antonescu, a declarat ca, pentru prima data de la infiintarea aliantei, este in total dezacord cu Victor Ponta. Nemultumirile sunt legate de nominalizare Laurei Codruta Kovesi pentru functia de procuror-sef al DNA.

“Nu sunt de acord cu o intelegere politica facuta cu Traian Basescu prin care sa se imparta aceste pozitii”, a declarat presedintele PNL.

Decizia de propunere a Laurei Codruta Kovesi pentru sefia DNA este prima luata de premier, cu care Crin Antonescu nu este de acord: „Aceasta decizie luata de primul-ministru, in calitate de ministru interimar de Justitie, este prima decizie asupra careia, pentru prima data de la infiintarea USL, ne despartim fundamental”.

„Ne-am angajat sa luam toate acele decizii care sa scoata justitia de sub dominatia politica a lui Traian Basescu, care sa dea sansa cetateanului roman sa beneficieze de o justitie cu adevarat independenta.

Astazi, nu putem accepta, nu putem fi parte a unui troc politic in care procurorii se impart si in care presedintele impune, din nou, un om al sau. Pentru ca nu este in spiritul Constitutiei si, mai ales, pentru ca nu acesta a fost angajamentul nostru in fata alegatorilor”, a mai precizat Crin Antonescu.

Foto: Intact Images

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri politice » Crin Antonescu: "Nu sunt de acord cu o intelegere politica facuta cu Traian Basescu"