Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Cristian Seidler, candidat la șefia USR, o susține pe Elena Lasconi la prezidențiale: "E e o opinie larg răspândită"

Astăzi a început votul pentru alegerea noului preşedinte USR. Elena Lasconi este favorită în cursa cu deputatul Cristian Seidler şi activistul Radu Hossu. Ea a anunţat că vrea să candideze şi la alegerile prezidenţiale. Noul lider este ales de toţi membrii partidului, prin vot online, timp de două zile. Rezultatul va fi anunţat sâmbătă.

de Redactia Observator

la 24.06.2024 , 22:13

Votul intern pentru alegerea noului preşedinte al USR a început luni dimineaţă, se va desfăşura online şi se va încheia miercuri la ora 12,00, a anunţat formaţiunea politică. Potrivit sursei citate, înainte de începerea votului, doi dintre candidaţi au anunţat că îşi retrag candidaturile pentru funcţia de preşedinte al USR.

Astfel, în primele două ore de vot, adică până la ora 10,00, 2.000 de membri şi-au exprimat opţiunea pentru un candidat. Luni şi marţi are loc turul 1 al alegerilor, cu posibilitatea a încă unui tur doi pe 27-28 iunie.

Lista candidaţilor este următoarea: Filip Vasile-Gabriel, Hossu Radu-Mihai, Lasconi Elena-Valerica, Seidler Cristian-Gabriel.

Vezi și

Conform sursei citate, după alegerea preşedintelui USR, va fi stabilit noul Birou Naţional al USR, prin vot al delegaţilor la Congres. Cei 24 de noi membri ai noului Birou Naţional vor fi aleşi în Congresul partidului, convocat de preşedintele Cătălin Drulă pentru 29 iunie, informează Agerpres.

Pe acelaşi subiect

Cristian Seidler, anunț despre candidatura Elenei Lasconi la prezidențiale

Cristian Seidler, candidat la şefia USR, a declarat luni că la Congresul din acest weekend va fi desemnat şi candidatul USR la alegerile prezidenţiale, precizând că el crede că va fi Elena Lasconi, pentru că e o opinie larg răspândită în partid.

"Din perspectiva noastră, numele prezidenţiabilului nu se va schimba. Vom stabili la Congresul din acest sfârşit de săptămână şi am convingerea că va fi Elena Lasconi", a spus Seidler în emisiunea România Politică de la Prima News.

Seidler a precizat că la Congresul din acest weekend va fi desemnat şi candidatul USR la alegerile prezidenţiale.

"Eu cred că va fi Elena Lasconi, e o opinie larg răspândită. Astăzi, nu ştiu pe nimeni care să susţină altceva în momentul de faţă", a mai spus Seidler, potrivit News.ro.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Aţi fost vreodată victima unui furt de date?
Observator » Stiri politice » Cristian Seidler, candidat la șefia USR, o susține pe Elena Lasconi la prezidențiale: "E e o opinie larg răspândită"