Antena Meniu Search
x

Cum arată liniile de cale ferată din Portul Galaţi, ultima piedică în calea transportului de mărfuri spre şi dinspre Ucraina

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu a anunţat, marţi, operaţionalizarea rapidă a liniilor de cale ferată din Portul Galaţi, care va permite transportul mărfurilor spre şi dinspre Ucraina, via Republica Moldova.

Redactia Observator
de Redactia Observator

la 26.04.2022, 16:40

Sorin Grindeanu arată că această linie de cale ferată va permite transportul mărfurilor spre şi dinspre Ucraina, via Republica Moldova, prin Portul Galaţi.

"Data de 19 mai 2022 este termenul limită pentru licitația destinată reparației liniei de cale ferată cu ecartament larg dintre Giurgiulești (Republica Moldova) și Portul Galați.

Această linie de cale ferată va permite transportul mărfurilor spre și dinspre Ucraina, via Republica Moldova, prin Portul Galați.

Astfel, acest port dunărean va deveni, alături de portul Constanța, unul dintre punctele cheie din regiune pentru transportul de mărfuri și materii prime", a anunţat Sorin Grindeanu.

Pe acelaşi subiect

Cât durează reparaţiile la liniile de cale ferată din Portul Galaţi

Conform ministrului, reparațiile pentru "această linie de cale ferată cu ecartament lărgit (3,583 km) și pentru o linie de cale ferată cu ecartament normal (1,167 km) din Portul Galați vor dura 60 de zile de la data semnării contractului".

Suma de 1,289 milioane de lei fără TVA necesară reparațiilor va fi suportată din bugetul CFR Infrastructură.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sărbătoriţi ziua de Dragobete?

Observator » Stiri politice » Cum arată liniile de cale ferată din Portul Galaţi, ultima piedică în calea transportului de mărfuri spre şi dinspre Ucraina