Antena Meniu Search
x

Dacian Cioloş: Demiterea lui Vlad Voiculescu pune sub semnul întrebării capacitatea lui Florin Cîțu de a conduce un guvern de coaliție

Partenerii de guvernare ai PNL au criticat decizia premierului Florin Cîţu de a-l revoca din funcţia de ministru al Sănătăţii pe Vlad Voiculescu. În timp ce liderul USR, Dan Barna, anunţat într-o conferinţă de presă că vrea o şedinţă de urgenţă prin care să i se retragă sprijinul politic premierului, Dacian Cioloş, liderul PLUS, a scris pe Facebook că demiterea lui Vlad Voiculescu este „o decizie imatură”.

Cornel Preda
de Cornel Preda

la 14.04.2021, 16:00

Dacian Ciolos ia parte la prezentarea proiectului de administratie publica pentru Primaria Bucuresti, proiect lansat de Vlad Voiculescu
Dacian Cioloş l-a criticat pe Florin Cîţu după revocarea lui Vlad Voiculescu din funcţia de ministru al Sănătăţii - Hepta / Mediafax Foto / Eduard Vinatoru
  • Dacian Cioloș a anunțat că Florin Cîțu nu mai are susținerea Alianței USR-PLUS
  • Vlad Voiculescu a fost demis din funcţia de ministru al Sănătăţii.

Dacian Cioloș a anunțat de asemenea că Florin Cîțu nu mai are susținerea Alianței USR-PLUS pentru rămânerea în funcția de premier.

„În Coaliție, am luat până acum decizii împreună, iar acest lucru a făcut-o funcțională. Din păcate, nu același lucru s-a întâmplat azi, când premierul Cîțu a decis să ia unilateral o decizie fără o consultare prealabilă cu noi, cei care i-am fost parteneri și l-am susținut pentru a conduce guvernul Coaliției. Demiterea ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu, este o decizie imatură, care pune sub semnul întrebării capacitatea domniei sale de a conduce un guvern de coaliție funcțional, o echipă pentru reformarea României.

Din acest moment, Florin Cîțu nu mai are susținerea Alianței USR PLUS pentru rămânerea în funcția de prim-ministru.

Încă din prima zi a mandatului său, Vlad Voiculescu a început un proces de reforme pentru realizarea cărora s-a angajat întreaga coaliție, inclusiv domnul Cîțu, atunci când a primit invitația de a-și asuma rolul pe care încă îl deține. 

Florin Cîțu a făcut astăzi jocul celor care frânează de trei luni reformele din programul de guvernare pe care l-am agreat și votat împreună.

Alianța USR PLUS își dorește să rămână într-o coaliție de guvernare care își asumă reforme. Am cerut de urgență o ședință a Coaliției pentru a discuta retragerea sprijinului politic pentru premierul Cîțu”, a scris Dacian Cioloș pe Facebook.

Dan Barna, după revocarea lui Vlad Voiculescu

Liderul USR, vicepremierul Dan Barna, a declarat miercuri că revocarea lui Vlad Voiculescu, că este o decizie unilaterală şi imatură politic, care ridică semne de întrebare asupra capacităţii premierului de a conduce România într-o perioadă delicată. El a precizat că premierul Florin Cîţu nu mai are susţinerea USR PLUS.

„Cerem o întâlnire de urgenţă astăzi sau cel târziu mâine, a coaliţiei, pentru a avea un dialog responsabil cu domnul preşedinte Ludovic Orban, cu domnul preşedinte Kelemen Hunor, pentru a discuta retragerea încrederii premierului Cîţu. Demiterea din această dimineaţă nu se bazează pe nicio evaluare. Nu există nicio evaluare a ministrului Vlad Voiculescu în urma căreia să fi putut discuta această concluzie şi această decizie pe care premierul şi-a asumat-o unilateral. Despre interimatul meu am discutat cu preşedintele României şi vom găsi o soluţie. Vlad Voiculescu, încă din prima zi a mandatului a intrat într-o luptă cu sistemul de sănătate corupt şi căpuşat, o luptă foarte complexă şi am văzur reacţiile foarte vehemente şi foarte dure şi linşajul de presă care a fost direcţionat asupra lui în ultimele săptămâni. Este o decizie care aruncă alianţa de guvernare într-o criză majoră. Este o decizie prin care, în acest moment, premierul Florin Cîţu nu mai are susţinerea alianţei USR PLUS. România este într-un război cu pandemia Covid. În astfel de momente, se testează maturitatea politică a liderilor care o conduc. Demiterea în această dimineaţă, de către premierul Cîţu a ministrului Sănătăţii, Vlad Voiculescu, este o decizie unilaterală şi din punctul nostru de vedere imatură politic, care ridică foarte mari semne de întrebare asupra capacităţii premierului Florin Cîţu de a conduce o coaliţie funcţională în această perioadă foarte complexă şi delicată pentru România", a spus Barna.

PNL susține decizia lui Florin Cîțu de a-l revoca pe Vlad Voiculescu

Preşedintele PNL Ludovic Orban a comentat revocarea lui Vlad Voiculescu de la Ministerul Sănătăţii şi a precizat că este obligaţia constituţională a premierului de a veghea la buna funcţionare a Guvernului şi de a interveni când e cazul, pentru asigurarea unei bune guvernări.

Ludovic Orban a mai declarat că această schimbare nu are legătură cu menţinerea coaliţiei de guvernare, ci este o decizie care priveşte strict Ministerul Sănătăţii, unde tot USR-PLUS trebuie să desemneze un alt ministru.

Pentru PNL nu există o altă soluţie politică de guvernare decât actuala coaliţie şi această decizie a premierului este una care nu are nicio legătură cu decizia noastră politică fermă de a menţine actuala coaliţie de guvernare. E strict o decizie care urmăreşte ca la Ministerul Sănătăţii, evident, tot USR-PLUS să desemneze un ministru care să gestioneze cu responsabilitate domeniul şi care să aibă capacitatea de a lupta eficient pentru creşterea calităţii actului medical şi pentru bătălia împotriva pandemiei”, a declarat Orban.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri politice » Dacian Cioloş: Demiterea lui Vlad Voiculescu pune sub semnul întrebării capacitatea lui Florin Cîțu de a conduce un guvern de coaliție