Antena Meniu Search
x

Dacian Cioloș, la protestul din Piața Victoriei, față de modificarea legilor justiției

Dacian Cioloș a venit la protestul organizat în Piața Victoriei din București, față de ordonanța privind modificarea Legilor Justiției. ”Toate partidele democratice ar trebui să fie în stradă”, a spus liderul PLUS.

Cristian Toteştean
de Cristian Toteştean

la 24.02.2019, 21:14

Dacian Cioloș dă declarații în Piața Victoriei
Dacian Cioloș participă la protestul din Piața Victoriei din București - Facebook/Epoch Times Romania

Dacian Cioloș a venit la protestul organizat în Piața Victoriei din București, față de ordonanța privind modificarea Legilor Justiției. ”Toate partidele democratice ar trebui să fie în stradă”, a spus liderul PLUS.

Dacian Cioloș a venit la protestul din Piața Victoriei însoțit de liderul USR, Dan Barna.

Fostul premier a spus că e nevoie de alegeri anticipate, pentru a avea un nou guvern legitimat politic.

”Justiţia nu poate fi acaparată politic. Toate partidele democratice ar trebui să fie în stradă, fiecare parte a societăţii trebuie să fie mobilizată acum. Când e de protestat, ne spunem ce avem de spus în stradă. Când e de votat în Parlament, partidele parlamentare votează acolo şi e foarte bine că o fac. Magistraţii oneşti, care vor să-şi facă meseria în mod profesionist îşi spun şi ei cuvântul. Cred că e momentul în care societatea românească trebuie să se trezească, pentru că nu mai putem să ne lăsăm duşi de nas de cei care au impresia că, dacă au câştigat o dată alegerile, pot să întoarcă pe dos ţara asta”, a spus Cioloș.

Fostul premier a mai spus că alianța USR-PLUS va contesta ordonanța de urgență privind modificarea legilor justiției la toate curțile de apel din țară.

”Eu nu mai cred că această majoritate din Parlament mai are majoritate şi în societate şi e momentul să spunem foarte clar că, dacă nu organizăm alegeri anticipate, dacă nu avem un nou guvern legitimat politic, riscăm în câteva luni de zile să nu mai putem plăti pensiile şi salariile la care oamenii au dreptul”, a mai spus Cioloș.

Protestul din Piața Victoriei a fost organizat în paralel cu alte manifestații din mai multe orașe ale țării, venite în sprijinul magistraților care, la rândul lor, au demonstrat zilele trecute contra ordonanței de modificare a legilor justiției.

Sursa: News.ro

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi simţit discriminaţi la interviul de angajare din cauza vârstei?

Observator » Stiri politice » Dacian Cioloș, la protestul din Piața Victoriei, față de modificarea legilor justiției