Antena Meniu Search
x

Dan Barna, după ce Guvernul Dăncilă a picat în Parlament: "Soluţia sunt anticipatele!"

Liderul USR Dan Barna a anunțat joi, la Parlament, după ce moţiunea împotriva Guvernului Dăncilă a trecut, că va merge la Cotroceni cu pactul de anticipate. 

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 10.10.2019, 15:37

Dan Barna, după ce Guvernul Dăncilă a picat în Parlament: "Soluţia sunt anticipatele!" - Observator.tv

Dan Barna a anunțat joi, la Parlament, după ce moţiunea împotriva Guvernului Dăncilă a trecut, că va merge la Cotroceni cu pactul de anticipate. 

Liderul USR a spus că îi va solicita și președintelui Iohannis să susțină acest demers.

Principalele declarații ale liderului USR:

În acest moment s-au creat condițiile pentru a ne întoarce la cetățeni. Vom merge la Cotroceni, în ultima întâlnire pe care am avut-o, și președintele Iohannis mi-a spus că și dânsul susține alegerile anticipate. În momentul de față România are șansa să intre în logica de organizare a alegerilor anticipate. În februarie sau martie pot fi organizate alegeri anticipate.

Pe acelaşi subiect

Ce s-a întâmplat azi arată că Romania poate sa functioneze normal. În orice tară democratica, o criza politică angrenează alegeri anticipate.

Ziua de astazi nu e o zi de entuziasm sau de bucurie. Faptul că trei ani România a fost captivă unui guvern la limita penalului confirmă că astăzi s-a întâmplat un lucru necesar.

Chiar Viorica Dăncilă a spus că nu se teme de anticipate. De ce ne chinuim să ne batem pentru incertitudine?

Vom merge la Cotroceni cu pactul pentru anticipate și îi vom soplicita și președintelui Iohannis să susțină acest demers. Primul pas e sa stabilim un cadru comun cu presedintele si partidele din actuala majoritate pentru a merge la anticipate.

Guvernul Dăncilă a picat

Moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă a fost adoptată în Parlamentul României, ceea ce înseamnă că Executivul condus de Viorica Dăncilă a fost demis.

În total, 245 de senatori şi deputaţi au votat moţiunea de cenzură. Potrivit unor surse, 238 de parlamentari au votat DA.

Drept urmare, după ce moţiunea a fost adoptată, iar Guvernul a pierdut încrederea Parlamentului, actualul guvern va asigura interimatul pe o perioadă de maximum 45 de zile.

În tot acest timp, în parlament se vor purta discuţii pentru formarea unei noi majorităţi şi a unui nou executiv.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri politice » Dan Barna, după ce Guvernul Dăncilă a picat în Parlament: "Soluţia sunt anticipatele!"