Antena Meniu Search
x

Dan Barna, propunere surpriză pentru Kelemen Hunor și Ludovic Orban: "Să intrăm împreună în guvern ca vicepremieri"

Președintele USR, Dan Barna, le-a propus liderilor UDMR și PNL o soluție prin care consideră că negocierile privind funcțiile de premier, președinte al Camerei Deputaților și președintele Senatului, pot fi deblocate.

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 15.12.2020, 11:40

Dan Barna, propunere surpriză pentru Kelemen Hunor și Ludovic Orban: Să intrăm împreună în guvern ca vicepremieri - Inquam Photos / Octav Ganea
  • Barna îl propune pe Cătălin Drulă pentru șefia Camerei Deputaților.
  • El a mai spus că liderii celor trei partide din viitoarea coaliție să intre împreună în guvern ca vicepremieri.

Dan Barna spune că miza principală este programul de guvernare.

"Aceste lucruri trenează pentru că se percepe că suntem în situația unui blocaj legat de alocarea funcțiilor politice sau, și mai fals, că este o chestiune legată de ambițiile personale ale liderilor celor două partide, respectiv a mea și a domnului Ludovic Orban. Nu este despre poziții, ci este exact despre o alocare echilibrată și șansa ca această coaliție să devină una care să funcționeze și să meargă mai departe", a declarat Barna.

Astfel, USR îl propune pe Cătălin Drulă la șefia Camerei Deputaților.

"Am propus mai multe soluții în zilele trecute. Acestea au fost refuzate fie de Ludovic Orban, fie de cei din PNL. Încercăm o nouă soluție, o nouă deschidere și propunem o altă candidatură la conducerea Camerei Deputaților", a afirmat liderul USR.

Barna: "Haideţi să fim inteligenţi, haideţi să dăm un mesaj responsabil"

Dan Barna a propus ca soluție de ieșire din criză ca liderii PNL, USR-PLUS și UDMR să aibă funcții în Guvern, respectiv să fie vicepremieri.

"În acest fel, premierul va avea ca vicepremieri liderii celor trei partide din coaliție. Va fi un guvern care arată serios, care va fi credibil și care nu va mai avea nevoie de comitete și comiții colaterale pentru luarea deciziilor politice. Va fi un guvern prin care într-adevăr le transmitem românilor că suntem concentrați pe ceea ce înseamnă pandemie, găsirea soluțiilor pentru locuri de muncă, o coaliție asumată și nu o coaliție de conjunctură. În felul acesta suntem gata să reluăm negocierile chiar din acest moment. Rămânem fermi pe poziția că este nevoie de un echilibru. Un guvern în care președinții celor trei partide sunt vicepremieri este un guvern care va putea evita blocajele, deciziile se vor lua în Palatul Victoria și nu în alte sedii, vor fi rapide și eficiente. Domnule Ludovic Orban, domnule Kelemen Hunor, haideți să fim inteligenți, haideți să dăm un mesaj responsabil după 30 de ani de balet politic", a mai spus Dan Barna.

Klaus Iohannis a anunțat, luni, că în 21 decembrie se va constitui noul Parlament.

Președintele a declarat că încă nu sunt întrunite condițiile pentru desemnarea unui candidat pentru a forma noul Guvern și urmează noi consultări.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri politice » Dan Barna, propunere surpriză pentru Kelemen Hunor și Ludovic Orban: "Să intrăm împreună în guvern ca vicepremieri"