Antena Meniu Search
x

Video "De ce să ne mai bage în Schengen? Treziţi-vă!" Proteste la Ambasada Austriei după votul împotriva aderării României

Nu doar autorităţile reacţionează, ci şi românii. În jur de o sută de oameni s-au adunat, aseară, în fața Ambasadei Austriei din București. Cum protestul a fost anunţat pe reţelele de socializare, s-au pregătit şi jandarmii. Cu două ore înainte să se adune protestatarii, au blocat strada pe care se află ambasada. 

de Redactia Observator

la 10.12.2022, 08:31

Vezi și

"Ruşine, ruşine, ruşine să vă fie!"

Blocarea străzii i-a nemulţumit pe protestatarii conduşi de liderul AUR, George Simion.

"Nu există termenul de percheziţie, domnule Simion! Este un control corporal pentru că se participă la o adunare publică."

"Hoţii, hoţii, hoţii!"

Pe acelaşi subiect

George Simion, președintele AUR: "S-ar putea să găsească domnii de la Jandarmerie în buzunarele protestatarilor credite la băncile austriece, nişte bucăţi de lemn din codrii seculari ai Bucovinei."

Pe lângă simpatizanţii AUR, câteva zeci, la protest s-au oprit şi cei care treceau pe stradă. 

"Care credeţi că ar fi primul avantaj pe care l-ar fi primit România dacă ar fi intrat în Schengen?"

"Nu ştiu! Îmi pare rău, nu prea ştiu!"

"Îţi dai seama că rezonez cu ceea ce se întâmplă, dar e o prostie! Adică n-am fost naţionalişti 30 de ani şi suntem acum?! În primul rând trebuia să venim când erau ăştia înăuntru."

Președintele și premierul, principalii vinovați în ochii protestatarilor

Membrii AUR au cerut demisia premierului Nicolae Ciucă și a președintelui Klaus Iohannis. 

"Cum să ne primească pe noi în Schengen, băi, fraţilor, când noi am dat totul pe gratis cu mult timp înainte!? Ce mai putem noi să dăm, să negociem?! De ce să ne mai bage în Schengen, sunteţi nebuni? Treziţi-vă!"

După zece minute, jandarmii le-au permis protestatarilor să meargă în fața sediului Ambasadei.

Membrii AUR au protestat şi în faţa Consulatului Austriei la Timişoara. Aceştia au încercat să scoată sigla instituţiei de pe sediu. 

Într-un interviu pentru radioul public al Austriei, primarul Timişoarei, Dominic Fritz, a spus că reacţia oamenilor vine tocmai din lipsa unei explicaţii pentru decizia Austriei de a ne refuza intrarea în spaţiul Schengen. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri politice » "De ce să ne mai bage în Schengen? Treziţi-vă!" Proteste la Ambasada Austriei după votul împotriva aderării României